≫ 

Fotografija dečjih kolica na stanici dirnula srca roditelja: Čekaju da ih pokupe majke iz Ukrajine

Prema poslednjim podacima, više od milion izbeglica iz Ukrajine stiglo je u Poljsku, od kojih su mnogi imali samo nekoliko stvari, dok su decu nosili u rukama

  • 0
Dečja kolica Poljska majke deca Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Viralna fotografija praznih dečjih kolica na železničkoj stanici u Poljskoj dirnula je srca roditelja širom sveta, koji znaju koliko ove stvari znače majkama koje svoju decu nose u umornim rukama na bezbedno mesto.

Fotoreporter Frančesko Malavolta zabeležio je dirljivu fotografiju 3. marta na železničkoj stanici Pšemisl u Poljskoj, samo 12 kilometra od ukrajinske granice.

Malavolta je rekao za Insider da su kolica na stanicu donele lokalne majke i udruženja žena.

Kolica čekaju da ih uzmu oni kojima su potrebna, pokazujući kako majke mogu da podrže jedne druge.

- Majke koje dolaze ostavile su svoja dečja kolica u Ukrajini kako bi ubrzale putovanje, a mnoge od njih putuju bez muževa, koji su ostali u zemlji da se bore - rekao je Malavolta.

Ratni fotoreporter razgovarao je sa jednom ženom koja je ostavila kolica na platformu i isporučila opremu za bebe lokalnoj školi.

Majka iz Poljske rekla je da je srećna što može da donira stvari u solidarnosti sa ljudima koji dolaze iz Ukrajine.

- Ono što me je pogodilo pre nego što sam napravio fotografiju jeste nedostatak ljudi oko njih, dok su dva metra dalje bili kilometri ljudi. Izgledalo je nadrealno. Mislio sam i o jednim i o drugima - o solidarnosti onih koji su doneli kolica i dramatičnim pričama o majke koje beže od rata - objasnio je on.

Dirljivu fotografiju podelile su majke širom sveta, uključujući i poznate ličnosti kao što je Ejmi Šumer, glumica.

Prema poslednjim podacima, više od milion izbeglica iz Ukrajine stiglo je u Poljsku, od kojih su mnogi imali samo nekoliko stvari, dok su decu nosili.

U Pšemislu izbeglice se sa železničke stanice upućuju u krizne centre u bivšem šoping centru. Tamo su majke u mogućnosti da napune svoje telefone, dobiju hranu i pokušaju da isplaniraju njihov sledeći potez - koji će možda biti malo lakši uz pomoć kolica i druge dečije opreme.

Video: Namirnice, garderoba i pelene za bebe: Snimci sa poljsko-ukrajinske granice na koju stižu izbeglice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA