Prelaze hiljade kilometara zarad kupke od kuvanih jelenskih rogova: Porodica iz Rusije vodi ozbiljan biznis

Kupka od rogova je eliksir zdravlja i mladosti, a njeno lekovito dejstvo poznato je hiljadama godina

  • 1

Anton i Julia Metla prave organsku kozmetiku i dijetetske suplemente od pantokrina, esencije dobijene iz rogova jelena malara.

Bračni par iz ruske republike Atlai, dugi niz godina vodi farmu jelena, pa se tako rodila ideja za proizvodnju kvalitetnog sadržaja.- U početku smo samo uzgajali jelene, a onda se pojavila ideja da ljudima pružimo kozmetičke usluge i ovu proceduru približimo masama - rekla je Julia i dodala - Pošto smo imali marale i imali smo sirovine, hteli smo da od njih napravimo korisne, prirodne proizvode. Shodno tome, počeli su da traže prirodne proizvode visokog kvaliteta - objasnila je.

Ipak, ono što je najatraktivnije jesu kupke koje se prave kuvanjem rogova jelena malara i privlače sve više turista u oblast Atlaija.

Jedan od njih je Aleksandar Kveltcov koji godinama dolazi na Antler farmu - Za ovo sam čuo od prijatelja, odlučio sam da i sam probam prave, prirodne kupke. Da budem iskren, kupke od rogova dale su mi energiju. Ne idem u bolnice, jer je ovo zaista pravi, prirodan proizvod koji već dugi niz godina primenjujem- rekao je.

Kupke od rogova jelena su terapeutski lek, čije je lekovito dejstvo poznato hiljadama godina.

U staroj Kini, kupke od rogova su bile veoma cenjene i njima su se lečili samo car i članovi njegove porodice, a verovalo se da su izvor besmrtnosti.

Ali koliko god blagotvorne bile, nipošte se ne smeju primenjivati bez konsultacije lekara i nadzora stručnjaka.

Priču pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Za njega nema zime: Rus trči go po snegu i kupa se u ledenoj vodi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA