≫ 

Srpski stručnjak o govoru tela Putina, Zelenskog i Bajdena i skrivenim porukama: "Vodi se jedan medijski rat"

- Vodi se jedan medijski rat u kojem imamo dva teškaša, profesionalca u politici Putina i Bajdena i jednog amatera Zelensko - naveo je Burazor

  • 3
Burazor, govor tela Foto: K1 TV

Svako obraćanje Vladimira Putina, Volodimira Zelenskog i Džoa Bajdena osim verbalnih poruka upućuje i one neverbalne. Te poruke je objasnio stručnjak za neverbalnu komunikaciju Marko Burazor.

- Vodi se jedan medijski rat u kojem imamo dva teškaša, profesionalca u politici Putina i Bajdena i jednog amatera Zelenskog, koji loše glumi predsednika u ovoj situaciji iako je profesionalan glumac. On uglavnom drži cele ruke na stolu, to se nikada ne radi na javnom nastupu jer znači da ste se predali i da ste nemoćni. Kada se detaljnije pogledaju njegovi snimci primetićete da on škilji da pročita tekst, više je fokusiran da ga dobro pročita nego na poruku koju šalje - kazao je Burazor za K1 televiziju.

- On je na prvom snimku bio totalno bez emocija, čoveče, napadaju ti zemlju, pokaži emocije.

Burazor smatra da je jedini dobar javni nastup Zelenski imao kada se obratio Evropskom parlamentu, jer je pokazao da je pod stresom i da se nešto dešava.

- Putin je na početku pokazao jake emocije, u prvim danima videla se ljutina, video se stres, crvene oči, neispavanost, da to nije laka odluka, da smiruje svoje ruke. Mali prst mu je stalno radio. Iako je stavio šake na sto, on se nije pridržavao nego ih je ispružio da pokaže smirenost – rekao je Burazor.

Kako je naveo, na mitingu je malo iskočio iz svoje zone komfora, svaki njegov nastup je proizvod KGB-a i crnog pojasa u džudou, mnogo dobro kontroliše emocije.

Džo Bajden od pre 20 godina je vrhunski nastupao, tvrdi Burazor, ali su ovdašnji gafovi posledice godina. On ima umeren govor tela, sa kojim šalje poruku da je sve pod kontrolom, nema naglih pokreta.

- Njegov nastup kada je izabran za predsednika je jedan od najboljih koje sam video. Kod njega godine već čine svoje, a to da je sposoban u to nemam sumnje.

Na pitanje zašto Putin ne nosi vojnu uniformu na nastupima Burazor je odgovorio:

- Možda bi nosio da je rat u Rusiji, ovako šalje poruku ovo je projekat, ovo će se završtiti i neće trajati u nedogled, a Zelenski želi da militarizuje svaki svoj javni nastup - zaključio je Burazor.

Video: Bajden: Putin je ratni zločinac, nanosi pustoš Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikolas

    20. mart 2022 | 18:00

    VODI SE RAT AMERA PROTIV RUSIJE NA UKRAJINSKOJ ZEMLJI GDE GINU UKRAJINCI KO DEBILI !!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA