Ovo je najpoznatiji ukrajinski mačak: Ima milion pratilaca na Instagramu, a sada je na sigurnom u Francuskoj

Nakon noći u podrumu i nedelju dana bez struje, odlučili su da napuste svoj grad Harkov

  • 1

Simpatični Stepan važi za najpoznatijeg ukrajinskog mačka, što potvrđuje činjenica da ga na njegovom Instagramu prati više od milion ljudi.

Suočen sa ratom, ovaj ljubimac trenutno se nalazi u Francuskoj odakle nestrpljivo čeka dan kada će se vratiti svojoj kući. Svojim simpatičnim objavama pod imenom "loveyoustepan" odavno je osvojio srca svih pratilaca, a najviše "mrzovoljnom" facom dok pozira sa raznim rekvizitima, piše Klix.

Profil mačka čija je adresa u Harkovu vodi njegova vlasnica Ana, a nakon što je počeo rat, mnogi su se zabrinuli primetivši da Stepanovih objava već neko vreme nema. Budući da je Harkov drugi po veličini grad u Ukrajini, udaljen oko 25 kilometara od granice sa Rusijom, sam po sebi je glavna meta ruskih trupa. Njegovi stanovnici se svakodnevno suočavaju sa bombardovanjem.

Na sreću, Stepan i njegova vlasnica uspeli su da se skone na sigurno, a to su potvrdili i poslednjim objavama na Instagramu gde su opisali sa čim su se to suočili na putu do Francuske.

- Rano ujutru 24. februara dok smo još spavali, začula se neka eksplozija. Nisam odmah shvatio o čemu se radi, ali nakon pola sata, eksplozije su se ponovile, a prozori zatresli. Skočio sam i shvatio da je nešto strašno posredi. Shvatili smo da je rat došao našoj kući - stoji u njegovoj objavi.

Na profilu, Ana je objasnila kako su prvog dana rata prizori razaranja bili najteži.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Степан (@loveyoustepan)

- Granate su pogađale susedne kuće koje su gorele pred našim očima. Nekim čudom, naša kuća ostala je sigurna nedelju dana, ali osmog dana granata je doletela na terasu susedne kuće i oštetila je, a dve-tri granate pale su i u dvorište ispred naše kuće - opisali su.

Nakon noći u podrumu i nedelju dana bez struje, odlučili su da napuste grad.

- Volonteri iz Harkova odveli su nas do železničke stanice gde smo vozom krenuli do Poljske. Sa oko pet hiljada ljudi stajali smo devet sati na granici kada smo napokon ušli u zemlju - objasnila je Ana na profilu svog ljubimca.

Istakla je kako im je tamo Svetska asocijacija Influensera i blogera iz Monaka pomogla da dođu do Francuske.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Степан (@loveyoustepan)

- Sada smo dobro. Veoma smo zabrinuti za našu rodbinu u Ukrajini i učinićemo sve što možemo da pomognemo našoj zemlji. S nestrpljenjem čekamo dan kada ćemo se vratiti našoj kući - zaključili su.

Njihova objava oduševila je brojne Stepanove obožavaoce, kojima je laknulo što su mačak i njegova "ljudska porodica" na sigurnom.

Video: Ono kad se uvališ u problem i to doslovno: Sigurni smo da ova mačka od danas više ne voli kese

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • С-17

    22. mart 2022 | 10:18

    Душа лепа.Хвала Богу да је на сугурном.На жалост сем људи и многе животиње страдају у ратовима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA