≫ 

U razrušenom Harkovu venčali se Nastja i Anton: Ceremonija u metrou, poziranje među ruševinama

Nastja Gračeva i Anton Sokolov fotografisani su ubrzo pošto su se venčali među ruševinama trgovačkog i poslovnog kompleksa u drugom najvećem gradu u Ukrajini

  • 0
Ukrajina Anastasia Anton venčanje rat ruševine Harkov Foto: Profimedia/EPN/Newscom

Ukrajinski par venčao se usred ruske invazije u metrou u Harkovu, a sklopljeni brak su odlučili da obeleže u ratnom ambijentu, okruženi ruševinama.

Nastja Gračeva i Anton Sokolov fotografisani su ubrzo nakon što su se venčali među ruševinama trgovačkog i poslovnog kompleksa u drugom najvećem gradu u Ukrajini, prenosi Klix.

Snimak objavljen na Tviteru prikazuje par dok pozira među ruševinama, a opis pojašnjava kako izgleda venčanje u gradu pod stalnim granatiranjem: "Fotozona u pozadini uništene zgrade i bombardovanog centra grada, ceremonija u metrou. Ovo je snažna poruka svetu - Harkov se opire i živi".

Oboje su bili medicinari pre izbijanja rata, a od tada se bave volonterskim radom, pružajući besplatnu medicinsku negu onima kojima je potrebna.

Nastja je radila kao medicinska sestra u onkološkoj klinici, dok je Anton radio kao lekar pre ruske invazije na Ukrajinu. Navodi se da su, kada su ostali bez medicinskih zaliha, počeli da skupljaju novac i kupuju lekove za stanovnike grada kojima je bilo potrebno lečenje.

Ukrajinski parovi koji je trebalo da se venčaju pre invazije retko su dozvoljavali da sukob promeni njihove planove pa su svoja venčanja organizovali u skloništima, kao i na kontrolnim punktovima.

Video: Potresne scene iz Harkova: Žestoke borbe na području grada odvijale su se tokom noći u sredu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA