≫ 

Besna lisica napadala prolaznike u blizini Kapitola: Ugrizla devetoro

I majka i mladunci su morali da budu uspavani

  • 0

Mladunci lisice pronađeni u blizini američkog Kapitola morali su da budu uspavani, pošto je njihova mama ugrizla najmanje devet osoba, uključujući tu i člana Kongresa, i testirana pozitivno na besnilo, naveli su nadležni u četvrtak, prenosi NBC Vašington.

Tri mladunčeta pronađena su u jazbini i morala su da budu, kako se navodi, eutanazirana.

- Pošto je majka bila pozitivna na besnilo, i mladunci su mogli da budu zaraženi, nije više postojala mogućnost da bezbedno budu rehabilitovani pa smo ih humano eutanazirali - navodi se u saopštenju nadležne zdravstvene službe.

Prethodno je i majka mladunaca uspavana. Prethodno je ugrizla člana Kongresa Amija Beru, reportera Politika i još najmanje sedam ljudi.

- Osetio sam da me je nešto uhvatilo za zadnji deo noge. Mislio sam da je neki manji pas ili tako nešto. Poskočio sam kad sam video "hej, pa to nije pas, to je lisica". Onda sam čuo da neko kaže: "Hej, lisica je napala onog čoveka!" - rekao je Bera za NBC Njuz.

Njegov portparol rekao je da je lisica probušila njegove pantalone, ali je ostalo nejasno da li je probila kožu.

- Hodala sam a lisica mi je pritrčala s leđa i ugrizla me za zglob, vrisnula sam - rekla je Ksimena Bustiljo, reporterka Politika.

Video: Misija spašavanja tvora: Policajca napustila hrabrost pa nesigurno obigravao oko životinjice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA