≫ 

Morski zmaj na plaži u Australiji: Rekordne padavine izbacile razna čudna stvorenja

- Oni se često mogu naći u australijskim vodama, ali je neuobičajeno za njih da odlutaju tako daleko od kuće. Procenjuje se da odrasli kreću svega 50 do 500 metara daleko od mesta gde su rođeni - kažu stručnjaci

  • 4
Misteriozno biće Foto: Facebook/Betty Ratcliffe

Gomile čudnih stvorenja "nasukale" su se na plaže Australije posle nedelja rekordnih padavina. Stručnjaci su ostali šokirani kada su videli fotografije mrtve ribe iz Novog Južnog Velsa, navodi Mirror. 

Morski zmajevi viđeni su u tri mesta na obalama, a  smatra se da je voda nanela 10 puta više morskih životinja na plaže nego inače.

Dejvid But, profesor morske ekologije Tehnološkog univerziteta u Sidneju kaže da je sve to posledica kombinacije šokantnog vremena, zagađivača koji su završili u vodi i velike aktivnosti surfera.

- Oni se često mogu naći u australijskim vodama, ali je neuobičajeno za njih da odlutaju tako daleko od kuće. Procenjuje se da odrasli kreću svega 50 do 500 metara daleko od mesta gde su rođeni.

Bića, takođe poznata kao obični morski zmajevi, su popularni kod ronilaca zbog svoje tako prepoznatljive žute i ljubičaste boje. Mogu da dostignu do 45 centimetara i obično žive među koralima i u bliskoj vezi sa morskim konjićima.

Ranije su bili na listi ugroženih vrsta, ali su 2019. prebačeni na listu životinja koje nisu ugrožene.

Ipak, svi oni koji pokušaju da ih love bez dozvole, čine prekršaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ooo

    16. april 2022 | 10:08

    Interesantno da se čudna stvorenja uvek slikaju kamerom sa nokie 3310 a starlete u 8k formatu ...

  • Panter

    16. april 2022 | 11:36

    Vrsta morskog konjića.Kakvi zmajevi,aždaje i druge gluposti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA