≫ 

"Kardio čarape" su novi hit: Svojenožno na biciklu štrikate i još gubite kalorije

Pre pedaliranja, kupac bira veličinu i boju čarapa koje će plesti. Zatim, fabrički radnik pomaže da se kabl poveže sa mašinom i pedaliranje može da počne.

  • 0

Mala fabrika čarapa u japanskom gradu Korijo nudi posetiocima mogućnost da pletu svoje čarape dok pedaliraju na stacionarnom biciklu.

Ako se Leskovac smatrao "srpskim Mančesterom", regija grada Korijoa se može smatrati japanskom verzijom. Krojački zanat po kom je taj grad bio prepoznatljiv je na izdisaju, a jedan od poslednjih čuvara stare veštine se dosetio kako da privuče mušterije.

Kohei Debari je došao na ideju da mašinu za šivenje spoji sa fiksiranim biciklom i pruži priliku mušterijama da same "šiju" svoje čarape. Izaberu boje, sednu i kreću sa radom.

- U početku smo hteli da pokažemo našim kupcima kako pravimo čarape, ali smo mislili da će više uživati ako to mogu da dožive umesto da samo gledaju, pa sam pokušao da prikačim mašinu za pletenje čarapa na bicikl -  ističe Debari.

Pre pedaliranja, kupac bira veličinu i boju čarapa koje će plesti. Zatim, fabrički radnik pomaže da se kabl poveže sa mašinom i pedaliranje može da počne.

Mušterije su vrlo zadovoljne, jer kroz fizičku aktivnost, nalik kardio treninzima, pletu ono što su sami odabrali.

- Bila sam zaista uzbuđena zbog toga kako će to ispasti, a takođe je bila i odlična vežba dok sam vozila bicikl. Naravno, bila sam radosna kada je završeno, jer sam ja bila ta koji je dodala svoj pečat da to bude kako sam želela, bilo je jako zabavno - rekla je zadovoljna mušterija Tomomi, po kompletiranju svog para čarapa.

Potrebno je oko 10 minuta za pletenje para čarapa. Kada se pedaliranje završi, osoblje šije nožne prste na mašini za šivenje kako bi završio proizvod napravljen stopalima.

Kako izgledaju ali i ceo proces izrade čarapa koje sami ištrikate vozeći bicikl pogledajte u videu na početku teksta. 

Video: Kristalne čarape Majkla Džeksona na aukciji, predviđaju im 2 miliona evra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA