≫ 

Kad pomisliš "šta loše može da se desi?": Iscrtao "zebru", sledi mu prijava, baš se vidi da je "domaća"

Međutim, "veselje" zbog ovog prelaza nije dugo trajalo jer su ga putari već uklonili, odnosno prefarbali pešački prelaz

  • 0
pešački prelaz, nemačka, Foto: Pixabay

Postavljanje "lažnih" saobraćajnih znakova je kažnjivo isto kao i uklanjanje pravih, ali jedan slučaj iz Zagorja mnoge je nasmejao. Reč je o jednom pešačkom prelazu koji je nikao na čudnom mestu a već na prvi pogled vidi se da nije reč o "pravom".

- Ne znam vam ja ništa o tome. Zebra? Ne znam... Prvi put vidim. Vidim sad da je nešto prefarbano, ali ja vam ne znam ništa. Tu ja živim sa sinom -rekla je starija gospođa iz mesta Škarićevo kod Krapine ispred čije je kuće osvanuo nelegalni pešački prelaz, prenosi 24sata.hr.

Kako se priča u selu, sezona je prolećnih radova, a prelaz je nacrtao poljoprivrednik kako bi sigurnije i brže stigao od kuće do svog polja.

Međutim, "veselje" zbog ovog prelaza nije dugo trajalo jer su ga putari već uklonili, odnosno prefarbali pešački prelaz.

Takozvanog autora ovog prelaza čeka i prijava, a policija je, kako prenose, upoznata s događajem.

- Postavljanje "lažnih" saobraćajnih znakova je krivično delo, isto kao i uklanjanje pravih. U ovom slučaju reč je o relativno bezopasnom znaku tako da verujem da će "umetnik" odgovarati samo prekršajno novčanom kaznom, a kako se verovatno radi o poljoprivredniku slabijeg materijalnog statusa nadam se da kazna neće biti visoka - rekao je Goran Husinec, saobraćajni stručnjak.

Video: Sve prednosti i mane zbunjujućeg pešačkog prelaza: Raj za pešake - pakao za vozače?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA