≫ 

Užasavajuće potresna scena: Slonče se ne odvaja od mrtve majke koja se otrovala

Slonica je pojela preveliku količinu prskanih useva, prepunih pesticida i đubriva

  • 0

Neutešna beba slona pronađena je kako čuva telo svoje mrtve majke nakon što je pojela otrovne useve na Tajlandu.

Mladunče nazvano Pak Me Me pobeglo je iz svog ograđenog prostora sa majkom Moke Ču. Zalutali su na plantažu kukuruza, prskanog teškim otrovima. Slonica je pojela preveliku količinu prskanih useva, prepunih pesticida i đubriva.

Slonče siroče su otkrili seljani 23. aprila, 12 sati nakon što je majka umrla. Snimili su mladunče kako brine i čuva majku i odbija da napusti leš.

- Poslali smo tim da započne istragu u selu. Beba i još jedan odrasli slon koji je pronađen sa njima odvedeni su u ustanovu da budu nadgledani u slučaju da su i oni pojeli nešto od otrovnog kukuruza - rekao je predsednik Fondacije za očuvanje slonova Sangduean Čajlert.

Pak Me Me i njena majka živele su u kampu za slonove koji je opsluživao turiste, ali zbog kovida-19, njihov mahut (čuvar) je morao da se vrati kući sa njima jer je izgubio prihod.

Mahut je navodno pustio slonove da lutaju po selu danju, ali su te noći pobegli i odlutali na farmu kukuruza. Telo mrtvog slona odvezeno je na obdukciju, dok su slonovi mahuta odvezeni u objekat.

Slonovi su nacionalna životinja Tajlanda. Procenjuje se da oko 2.000 slonova živi u divljini i sličan broj u zatočeništvu. Oni su zaštićeni zakonom i njihovo ubistvo nosi maksimalnu zatvorsku kaznu do tri godine i novčanu kaznu od 1.000 bahta (25 dolara).

Potresan video pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Slonče objasnilo šta znači dobro se zabavljati: Kad si srećan tad zavrti surlom ti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA