≫ 

Putnik prizemljio avion na međunarodni aerodrom, nakon što je "izgubio" pilota

Radnici kontrole leta su putniku davali instrukcije kako da prizemlji avion, koji je potom sleteo na međunarodni aerodrom Palm Beach

  • 2

Putnik, koji nema apsolutno nikakvo letačko iskustvo, uspeo je da prizemlji avion u utorak na aerodrom na Floridi nakon što je pilot bio onesposobljen.

U razgovoru sa kontrolom leta može se čuti kako putnik objašnjava da ne zna kako da leti avionom.

- Imam ozbiljnu situaciju ovde. Moj pilot nije u mogućnosti da leti, a ja ne znam kako to da uradim - čuje se u razgovoru u koji je CNN imao uvid.

Tada su radnici kontrole leta počeli da mu daju instrukcije kako da prizemlji avion, koji je potom sleteo na međunarodni aerodrom Palm Beach.

- Pokušajte da držite krila u nivou i vidite da li možete da počnete da se spuštate. Gurnite komande napred i spuštajte se veoma sporo. Pokušajte da pratite obalu ili severno ili južno. Pokušavamo da vas lociramo - može se čuti kako kontrolor vazdušnog saobraćaja govori čoveku.

U drugom razgovoru se čuje kako drugi kontrolor leta obaveštava letelice u blizini.

- Upravo ste imali priliku da vidite kako putnik prizemljuje avion - čulo se kako operator iz tornja govori pilotu aviona koji se spremao da poleti za Severnu Karolinu.

U letelici koju je putnik prizemljio bilo je dvoje ljudi. U pitanju je Cesna 208, a veruje se da je pilot imao medicinskih problema. U toku je istraga.

Video: Pilot vozio u rikverc pa spucao banderu: Majstore, jel to Boing nema retrovizore?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Veteran

    11. maj 2022 | 16:42

    Svaka čast..

  • Eksokustodijan

    11. maj 2022 | 17:49

    Čovek nije ni znao da ume da vozi avion, dok nije prob'o. Ni ja n'umem da sviram klavir..... mada.... možda bi trebalo da probam. 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA