Sedamdesetogodišnjak usvojen kao dete u Japanu, otkrio 7 braće i sestara u Ohaju: "Postao sam veliki brat"

Japansko-američki veteran doživeo je "susret svog života" kada je prvi put sreo sedmoro svoje braće i sestara nakon što je uradio DNK test kako bi saznao više o sebi

  • 0
DNK lanac Foto: Pixaby

Majkl Benet (70) rođen je u Japanu 1951. od majke Japanke Jošiko Nakadžime i oca Amerikanca Dika Vebstera, koji je služio u zemlji posle Drugog svetskog rata. Uprkos pokušajima da ostane u Japanu, Vebster je na kraju bio primoran da se vrati u Sjedinjene Države, ostavljajući Nakadžimu samog sa njihovim sinom.

Samohrana majka sa bebom mešovite rase, na kraju je odlučila da da svoje dete na usvajanje. Benet je stigao u SAD sa svojom novom američkom porodicom 1953. Odrastao je sa znanjem o svojim biološkim roditeljima i zašto je njegova majka odlučila da ga da na usvajanje.

- Želela je najbolje za mene. I mislila je da bi najbolje za mene bilo da odrastem u Americi - rekao je Benet, prenosi VFAA.

Benet, koji sada živi u Fort Vortu u Teksasu, odrastao je i postao vojnik. Pridružio se SAD vojsci, postao zelena beretka i kasnije osnovao sopstvenu porodicu.

Iako se osećao blagoslovenim i srećnim ceo svoj život, Benet je poželeo da sazna više o sebi. Sa 68 godina, obratio se grupaciji "23andMe" za DNK testiranje. Rezultati ga nisu iznenadili jer su otkrili ono što je on već znao - da je pola Japanac, pola Anglo Evropljanin.

Ali ubrzo je dobio poruku od nekoga iz Sinsinatija ko je znao ime njegove majke, a još brže je stupio u kontakt sa još najmanje troje ljudi - svi deca njegovog oca.

Benet je saznao da je Vebster bio "čovek slomljenog srca" zbog gubitka Beneta i njegove majke u Japanu. Pokojni vojnik je na kraju otišao dalje i podigao novu porodicu u Ohaju.

- Vebster je bio slomljenog srca. Koliko sam razumeo, to ga je slomilo - rekao je Benet.

Benet je na kraju krenuo na 14-časovnu vožnju do Sinsinatija, gde je upoznao sedmoro novih braće i sestara, koji su svi bili željni da ga vide. Nova porodica je od tada ojačala svoju vezu, redovno ćaskajući i zajedno proslavljajući praznike.

- Moja veza sa Majklom desila se u trenutku kada su nam se pogledi sreli. Možda zvuči ludo, ali ako ste ikada izgubili voljenu osobu, znate kakav je osećaj da želite da ponovo možete da ih pogledate u oči. Osećao sam se kao da moram ponovo da vidim svog tatu. On ima njegove oči. To je bio najutešniji osećaj na svetu - rekla je Robin Rid, jedna od Benetovih novopronađenih sestara.

Benet je rekao da mu je ovo iskustvo otvorilo čitav novi svet.

- Reći ću vam jednu stvar koja se promenila za mene, iz porodične perspektive, koliko je čudno, postao sam stariji brat. I cenim to. Lepo se zabavljam - rekao je Benet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA