≫ 

Srećni par koji je osvojio rekordnu sumu u britanskoj lutriji: Supruga je spavala, nisam znao šta da radim

Kako kažu, izašli su u javnost jer "nisu mogli da nateraju druge da čuvaju tajnu"

  • 0
Joe and Jess Thwaite dobitnici na lutriji Foto: JULES ANNAN / Avalon / Profimedia

Par koji živi u kući vrednoj 600.000 funti postao je dobitnik rekordne sume nakon što je osvojio džekpot od 184 miliona funti.

Kako kažu, izašli su u javnost jer "nisu mogli da nateraju druge da čuvaju tajnu".

Džo i Džes Tvaite, par u 40-im godinama, osvojili su rekordnih 184.262.899 funti na džekpotu 10. maja.

Par, koji je u braku 11 godina, rekao je da želi da izađe u javnost jer ne žele da prebace "teret" čuvanja tajne na druge.

Džo i Džes imaju zajedno osmogodišnje blizance, dok Džo iz prethodnog braka ima dvoje dece koja su trenutno na fakultetu.

Pre samo nekoliko meseci par je kupio svoj novi dom vredan 600.000 funti, ali je danas rekao da su im prioritet "uradi sam" poslovi oko njihovog imanja, ali su priznali da su njihovo dvoje dece uvek pričali o odlasku na Havaje.

Par je rekao da njihova finansijska situacija "nije užasna", ali da je kriza troškova života "uticala na naše živote", dodajući da poseduju mnogo životinja kao što su poniji, pilići i psi.

Džo (49)  priznao je da je video dobitne brojeve preko aplikacije Nacionalna lutrija dok je njegova žena spavala. Nije je budio već je umesto toga počeo da traži nekretnine.

- Pogledao sam i video da smo dobili novac. Video sam i koliko smo osvojili i nisam znao šta da radim. Nisam mogao da se vratim na spavanje. Nisam želeo da probudim Džes pa sam samo ležao tamo, što je izgledalo kao večnost. Proveo sam neko vreme tražeći nekretninu bez ograničenja budžeta, što je bila novina - prisetio se Džo.

Podsetimo, poslednji veliki dobitak bio je u oktobru 2019. godine, kada je dobitnik uzeo 170 miliona funti.

Oni koji su već osvojili novac su Kolin i Kris Vir iz Škotske, koji su 2011. osvojili 161.653.000 funti. Pre nego što su se obogatili on je bio TV kamerman, ona medicinska sestra na psihijatriji. Naredne godine, Ejdrijen i Gilijan Bejford osvojili su 148.656.000 funti. Planirali su da novac troškare na automobile i putovanja, ali su se razveli 15 meseci kasnije.

Video: Čuda jesu moguća: Jedan par dobio je na lutriji, a onda je stigla još veća vest

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA