Mladić (21) provalio u Muzej umetnosti: Napravio štetu veću od 5 miliona dolara

Na internim bezbednosnim snimcima vidi se kako je tri puta udario jednu vitrinu i razbio grčku amforu iz šestog veka i lonac koji datira iz 450. godine pre nove ere

  • 1
Muzej umetnosti Dalas Foto: Shutterstock

Mladić je provalio u muzej umetnosti u Teksasu i naneo štetu od 5,2 miliona dolara jer je bio ljut na svoju devojku, rekao je policiji.

Brajan Hernandez (21) viđen je na snimcima nadzornih kamera ispred Muzeja umetnosti u Dalasu u sredu oko 21.40 sati, pre nego što je krenuo iz prostorije u prostoriju, uništavajući vredne artefakte.

Na internim bezbednosnim snimcima vidi se kako je tri puta udario jednu vitrinu i razbio grčku amforu iz šestog veka i lonac koji datira iz 450. godine pre nove ere.

Ova dva predmeta imala su ukupnu procenjenu vrednost od 5 miliona dolara, pokazuju dokumenti policije Dalasa.

Takođe je uništio dve statue vredne po 100.000 dolara, prenosi Sky News.

Hernandez je tokom policijskog intervjua, na pitanje zašto je to uradio, odgovorio da se "naljutio na svoju devojku pa je provalio i počeo da uništava stvari u muzeju".

Nadzorna kamera ga je takođe snimila kako razbija laptop, telefon, monitor, dva drvena displeja i četiri vitrine od pleksiglasa.

Hernandez, koji nije bio naoružan, priveden je u zatvor okruga Dalas i optužen za zločine veće ili jednake 300.000 dolara. Kaucija mu je određena na 100.000 dolara.

Muzej "devastiran"

Dokumenti policije Dalasa uključivali su izjavu iz muzeja koja je glasila: "Ovo je bio izolovani incident koji je počinila jedna osoba koja je delovala sama, čija namera nije bila krađa umetničkih dela ili bilo kojih predmeta koji se vide u muzeju. Međutim, neka umetnička dela su oštećena, a mi smo još u postupku procene visine štete".

- Iako smo devastirani ovim incidentom, zahvalni smo što niko nije povređen - portparol je dodao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Myk

    3. jun 2022 | 16:44

    Mene čudi da Dallas uopšte ima muzej. Čuj Teksas ima muzej, a nije muzej oružja ili nafte, ili neke religije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA