≫ 

Kraljice Engleske od slame niču u ovom selu: Meštani se takmiče za najbolje strašilo u čast Elizabete II

Nezavisni sudija van sela proceniće u subotu uveče strašila i proglasiti pobednika na lokalnom pikniku

  • 1
Scarecrow Foto: Profimedia/Geoffrey Swaine/Shutterstock Editorial

Jedno britansko selo smislilo je novi način da proslavi kraljičin platinasti jubilej kreiravši 104 strašila na temu kraljevske porodice.  Selo Velington u Herefordširu zauzele su kraljice u prirodnoj veličini, princ Filips, pa čak i kraljevski čuvari.

Selo će ove godine proslaviti Kraljičin platinasti jubilej uz kvizove, piknike, vatromete i tombolu - ali će strašila nesumnjivo biti zvezde.

- Ovogodišnja tema su kraljevi, kraljice, prinčevi, princeze ili bilo šta vezano za kraljevstvo. Na primer, u kapeli u selu su prikazani Vilijam, kraljica, Filip i sva kraljevska deca. Verovatno imamo još desetak kraljica razbacanih okolo... i nekoliko prinčeva - objašnjava organizator seoskog događaja Fil Smith (68)

Nezavisni sudija van sela proceniće u subotu uveče strašila i proglasiti pobednika na lokalnom pikniku.

Ima raznih kreacija koje uključuju i princezu Fionu iz filma Šrek, frontmena grupe Kvin Fredija Merkjurija i princezu Leju iz Ratova zvezda.

Velingtonova "Nedelja seoske zabave" održava se od 1972. godine, a takmičenje u strašilima prvi put je održano 2006. godine.

- Neka od njih su zaista impresivna. Moja lična je Kraljica sa padobranom. Kraljica skače padobranom u moju baštu, punjena je slamom. Neki ljudi su pravi umetnici i imaju veoma maštovit um - ponosan je gospodin Smit na svoje seljane.

On kaže da mu je trebalo oko četiri dana da sastavi svoju kreaciju strašila kraljice, ali je naglasio da se ne radi o takmičenju već o učestvovanju.

- Nagrada može biti nekoliko flaša vina i kutija čokolade - one nisu važne. To je šala više od svega. Svako zaslužuje da se malo raspusti. 

Gospodin Smit je dodao da je kraljičinih 70 godina na tronu nešto čemu se "divi" u vezi sa njom.

- Mislim da svi imaju divljenje prema kraljici. Činjenica da je posvetila svoj život zemlji i da je ostala pri svojoj reči 70 godina, tome se svi divemo - zaključuje Smit.

Video: Bračni par napravio baštu iz mašte: Stvarali je 37 godina, u njoj ugostili ljude iz 41 zemlje sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA