≫ 

Da li je ovo najlenji poštar na svetu? Španska policija istražuje 20.000 nedostavljenih pisama starih deceniju

Bivši poštar u španskom gradu Alikantea uhapšen nakon što su u kući koju je prodao novi vlasnici pronašli vreće i vreće nesiporučenih pisama iz 2012. godine

  • 0
Džak pošta pisma Foto: Shutterstock

Poštar u španskom gradu Alikanteu uhapšen je nakon što je hrpa neotvorenih poštanskih pisama pronađena u kući koju je prodavao.

On je, naime, uredno tokom 2012. i 2013. godine dolazio u centralu pošte u kojoj je radio da preuzima torbe sa pismima za dalju isporuku. Ispostavilo se, pak, da se više od 20.000 pisama nikada nije našlo u rukama onih kojima su poslata, a šta se desilo sa isporukama, upravo je pitanje koje ispituje policija u Španiji. 

Do otkrića neisporučene pošte došlo je nakon što je 62-godišnjak, čije ime policija nije otkrila, prodao svoju kuću u Biaru, selu od 3.600 ljudi u podnožju planina u blizini Alikantea.

Kada se građevinska ekipa pojavila da renovira kuću, zatekla je kese za otpatke razbacane po kući. Nakon što je muškarac ignorisao ponovljene molbe da se kuća isprazni, graditelji su počeli da otvaraju kese. Tada su pronašli hrpe zapečaćenih pisama, računa i pohabane službene korespondencije stare decenijama, a svi su bili namenjeni stanovnicima jedne oblasti Alikantea.

- Nije bilo nijednog paketa jer podležu registraciji i detaljnijem praćenju pošte - rekli su policijski izvori za novine El Pais, prenosi Gardijan.

Policijska sumnja brzo je pala na bivšeg vlasnika kuće. Naime, pošta je 2013. godine odlučila da ne obnovi njegov privremeni ugovor, navodeći ono što je policija opisala kao "zbog nepravilnosti" koje su pratile njegov put isporuke tokom godine kada je bio prevoznik pisama.

On je prošle nedelje uhapšen i optužen za "proneveru u čuvanju dokumenata".

U međuvremenu je ukradena prepiska vraćena španskoj pošti. Pisma će ostati na raspolaganju pravosudnim organima tokom istrage, sve dok sudija ne utvrdi da pisma, poslata pre više od decenije, konačno mogu da budu uručena.

Video: Ovog poštara psi obožavaju, svi bi da ga časte jer to je najpažljiviji čovek na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA