≫ 

VHS kaseta filma "Povratak u budućnost" prodata za čak 75.000 dolara: Pripadala glavnom negativcu

Na aukciji je ponuđeno 260 VHS kaseta u originalnom pakovanju

  • 1
povratak u budućnost Foto: Universal Pictures

Neotpakovana VHS traka hit filma iz osamdesetih "Povratak u budućnost" prodata je za 75.000 dolara na prvoj aukciji danas zaboravljenog i zastarelog formata za video reprodukciju.

Na aukciji, koju je održala kompanija "Heritidž okšns" iz Teksasa, predstavljeno je 260 VHS kaseta u originalnom pakovanju, od kojih su većina bile kopije filmova iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Kako prenose mediji, cena koju je dostigla kaseta filma "Povratak u budućnost" je najviša po kojoj je do sada prodata neka VHS kaseta, prenosi RTS.

Kopiju filma koja je pripadala glumcu Tomu Vilsonu, pratila je i njegova poruka u kojoj je stajalo:

- Ovo je VHS traka prvog izdanja "Povratka u budućnost'" koju mi je studio poslao u to vreme. Pošto sam mislio da će VHS platforma postojati zauvek, sačuvao sam je, ali sada ne mogu da pronađem videorekorder. Šta da se radi. Uživajte!

Na opšte iznenađenje, među kolekcionarima VHS kaseta u poslednje vreme poraslo je interesovanje, posebno kada su u pitanju prva izdanja hit filmova ili su u originalnom pakovanju.

Video: Terminator vs. Rambo! Ko ima veći... nož?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA