≫ 

3 opasnosti koje morate da izbegavate na letovanju, a nisu ajkule: Sve se mogu završiti smrtnim ishodom

I neodgovorno ponašanje može dovesti do teških povreda, ali i smrtnih ishoda

  • 0
Skakanje u more, voda, stena, pad sa stene Foto: Shutterstock

U jeku napada ajkula u poznatom egipatskom letovalištu Hurgadi, javnost se prilično uzburkala, a oni koji su trenutno na letovanju ili ga tek planiraju se raspituju o potencijalnim opasnostima. Ovo se, naravno, ne odnosi samo na plaže u Egiptu, zabrinuti su i oni koji putuju u Tursku, Grčku, Crnu Goru, itd.

Pored toga, nisu samo ajkule pretnja u vodama na letovanju, već je i neoprezno ponašanje samih turista. I neodgovorno ponašanje može dovesti do teških povreda, ali i smrtnih ishoda.

Kako je osvanulo u Fejsbuk grupi "Live from Greece", samo juče su se dogodile tri nezgode, a u jednoj je mladić iz Rumunije, koji je letovao na Tasosu, skočio u plitko more i ozbiljno povredio vrat, zbog čega se pretpostavlja da će ostati nepokretan.

Nešto slično, podsećaju, dogodilo se i prošle godine mladiću iz Srbije.

Upozorenje je stoga objavila i Nacionalna služba za hitnu pomoć na Tasosu, te su tada apelovali na turiste da ne skaču u Jolu.

Oni napominju da je već bilo nekoliko ozbiljno povređenih turista u junu zbog skakanja u popularni bazen i da se na desetine ljudi svake sezone veoma ozbiljno povredi.

- Voda u Joli se tokom leta zamuti i ne vide se stene koje postoje u njoj, pa skakanje može biti zaista opasno. Iz Hitne pomoći su apelovali i na opštinu da bi trebalo da organizuje spasioce - stoji upozorenje u grupi.

Pored toga, popularno posmatranje sletanja aviona na Skijatosu takođe može biti veoma opasno. Iako ovo turiste zabavlja, svake sezone se događaju nesreće, a nekada i sa smrtnim ishodom.

Naime, vetar i pritisak koji se napravi pri sletanju može biti veoma opasan za ljude koji stoje veoma blizu njega.

- Juče je umalo stradala Britanka kojoj je život i dalje ugrožen, a prošlih sezona smo objavljivali i druge nesrećne slučajeve koji su se događali - navedeno je u "Live from Greece".

Kako dalje navode, stariji Grk se utopio u toku jučerašnjg dana pokušavajući da na obalu izvuče unuka koga je struja nosila na dušeku. Ovo nije usamljen slučaj, jer tako nešto se ponavlja iz sezone u sezonu, a dvoje dece je prošle godine pronađeno na dušecima na otvorenom moru.

- Kada ima vetra i malo talasa, mala deca ne bi trebalo da sama budu na dušecima, niti da tada o njima vode računa roditelji ili babe i dede koji ne znaju da plivaju - izričito je naglašeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA