≫ 

"Veoma dobar dečko": Pas Milo otkrio više od 2 tone metamfetamina na američko-meksičkoj granici

Veruje se da je ovo jedna od najvećih zaplena ove sintetičke droge, poznate i kao kristal met, u istoriji San Dijega. Zaliha je sadržala 148 paketa u kojima se nalazilo 2,200 kilograma droge

  • 5

Više od 2 tone metamfetamina pronađeno je skriveno u kamionu na granici SAD-a sa Meksikom u rekordnoj zapleni, saopštile su vlasti.

Veruje se da je ovo jedna od najvećih zaplena ove sintetičke droge, poznate i kao kristal met, u istoriji San Dijega. Zaliha je sadržala 148 paketa u kojima se nalazilo 2,200 kilograma droge.

Šerif San Dijega je za uspešno obavljanje ove akcije posebno istakao jednog člana njihovog tima - policijskog psa po imenu Milo.

- K-9 Milo je veoma dobar dečko. Pomogao je našim zamenicima i partnerima za sprovođenje zakona da sprovedu jednu od najvećih zaplena metamfetamina u istoriji okruga San Dijego - rekao je šerif Entoni Rej.

Za ovo su optužena četiri muškarca iz Tihuane u Meksiku - Rafael Alzua (37), Mario Kontreras (41), Etgar Velaskez (44) i Galdrino Kontreras (41).

Ako budu proglašeni krivima, mogli bi da se suoče sa doživotnim zatvorom i novčanom kaznom od oko 10 miliona dolara.

- Ova istorijska zaplena predstavlja još jednu pobedu protiv narko kartela koji podstiču zavisnost u Sjedinjenim Državama - rekla je specijalni agent Američke agencije za borbu protiv droga (DEA) Šeli Hau.

Video: Hoćete da švercujete? Bolje ne, jer će vas Neron i Hera poslati iza rešetaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA