Apokaliptične scene u Kini: Peščana oluja prekrila nebo i sakrila sunce

CNN je preneo da je peščana oluja trajala najmanje četiri sata.Oluja je navodno dovela do prekida putovanja, a turisti i meštani morali su da pronađu sklonište

  • 0
Kina peščana oluja Foto: Profimedia/STR / AFP

Na društvenim mrežama pojavili su se dramatični snimci ogromne peščane oluje  koja je prekrila severozapadni region Kine prošle nedelje.

Prema podacima AccuWeather-a, snašna peščana oluja pogodila je u sredu delove provincije Ćinghaj, koja se nalazi na severozapadu Kine.

Na snimcima se vidi peščana oluja koja se proteže do neba preko pustinjskog pejzaža, krećući se ka vozačima koji su joj se našli na putu.

CNN je preneo da je peščana oluja trajala najmanje četiri sata. Neke od najpogođenijih delova bili su Hajsi Mongol i tibetanska autonomna prefektura. Oluja je navodno dovela do prekida putovanja, a turisti i meštani morali su da pronađu sklonište.

Na sreću, nisu prijavljene nikakve žrtve nakon oluje.

Prema pisanju South China Morning Post, tokom vrhunca peščane oluje, vidljivost je pala ispod 200 metara u nekim gradovima Ćinghaj provincije.

Iako snimci na mrežama izgledaju kao da su iz filmova, Newsweek prenosi da su originalni, iako su neki editovani dramatičnom muzikom.

Na njima se vidi koliko je oluja bila ogromna, prekrila je nebo i zaklonila sunce.

Peščana oluja se pojavila uveče, putujući od zapada ka istoku, postepeno se razvijajući do intenzivne oluje sa maksimalnom brzinom vetra od 14,9 metara u sekundi, navodi Reuters.

U međuvremenu, Kina se bori i sa toplotnim talasom, kao i nekoliko zemalja širom sveta.

Prema pisanju AccuWeather, od sredine juna veliki delovi severne, istočne i centralne Kine bore se sa visokim temperaturama. Meteorolozi pak kažu da se osveženje ne očekuje u narednim danima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA