Ajkula napala čoveka dok je plivao, nije ni slutio da će mu to spasiti život: "Kada bih mogao, zagrlio bih je"

Ubrzo nakon susreta s velikom belom ajkulom Fini je teško disao i osećao snažnu bol u grudima, zbog čega je potražio lekarsku pomoć

  • 1
Ajkula Foto: Pixabay.com/Ilustracija

U julu 2015. Judžin Fini je plivao uz obalu Hantington Biča u Kaliforniji kada je u jednom trenutku osetio snažan udarac na leđima.

Tek kada je izašao iz vode i ćerka ga pitala zašto krvari, na leđima je primetio posekotinu dugu oko 30 centimetara, a njegova devojka rekla je kako je u jednom trenutku ugledala peraja ajkule.

- Osećao sam se kao da me je udarila tona cigli, kao da me je neko udario bičem. Nikada me ništa nije tako udarilo - rekao je Fini, prenosi New York Post.

Ubrzo nakon susreta s velikom belom ajkulom Fini je teško disao i osećao snažnu bol u grudima, zbog čega je potražio lekarsku pomoć.

Rendgenski snimci otkrili su da Fini ima tumor na desnom bubregu, nakon čega su mu lekari odstranili tumor i oko 20 posto njegovog bubrega.

- Inače nikada ne bih otišao na pregled. Ovo je očigledno bio jedini pravi način da saznam kako se tumor širi - rekao je Fini.

Kako je rekao, počeo bi da gubi na težini, razboleo bi se, ali bi tada bilo prekasno.

- Kada bih mogao da pronađem ovu ajkulu i zagrlim je, to bih uradio - zaključio je Fini.

Video: Posle napada ajkule plaže u Hurgadi opet otvorene za kupače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA