≫ 

Komšije na sudu zbog petla, a nisu "srpska posla": "Kukuriče 200 puta dnevno, pogotovo kad je sa kokom"

Stariji par iz Nemačke tužio je svoje komšije sudu zbog veoma aktivnog petla koji kukuriče oko 200 puta dnevno, što im onemogućava odmor

  • 13
Zoo vrt u Beogradu Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Jedan stariji par iz Nemačke tužio je svoje komšije sudu zbog veoma aktivnog petla koji kukuriče oko 200 puta dnevno, što im onemogućava odmor. Bračni par, 76-godišnji Fridrih-Vilhelm (76) i njegova supruga Juta (77), tvrde da dugo nisu imali miran dan kod kuće, a sve zbog Magde, petla njihovih komšija.

Petao navodno počinje da kukuriče svakog dana oko 8 sati ujutro, a ne prestaje do zalaska sunca, odnosno oko 200 puta dnevno kada ga vlasnici zaključavaju sa kokoškom.

Nakon godina pokušaja da urazume svoje komšije, Fridrih i Juta su ih izveli na sud da bi rešili stvar.

- Komšija se ne odriče svog petla i moramo ili da živimo sa tim ili da pobedimo na sudu - rekao je Fridrih-Vilhelm novinarima.

- Ne možemo da koristimo baštu i ne možemo da otvorimo nijedan prozor. To je nepodnošljivo. Teško je govoriti o mučenju, ali to je tako - dodala je njegova supruga Juta.

Jedan komšija se odselio zbog Magde

Advokat para, Torsten Giseke, tvrdio je da hiperaktivan petao poput Magde ne pripada mirnom stambenom naselju, dodajući da je još jedan komšija bio primoran da se odseli pre dve godine zbog neprestanog kukurikanja, piše nemački Bild, prenose Zanimljivosti dana.

Magdino kukurikanje je navodno bilo na oko 80 decibela, što je uporedivo sa užurbanim restoranom ili ulicom sa gustim saobraćajem.

Fridrih i Juta su počeli da snimaju Magdino svakodnevno kukurikanje kao dokaz na sudu i tvrde da je njihov pravni postupak bila jedina opcija koja im je bila dostupna, nakon što nisu uspeli da urazume Magdinog vlasnika.

Održava red među pilićima

Majkl D, koji je vlasnik Magde, rekao je novinarima da petao igra važnu ulogu među njegovim jatom pilića, jer održava red među ostalim pticama.

Sudija Okružnog suda u Lemgu uskoro će saslušati slučaj Fridriha i Jute i doneti odluku o Magdinoj sudbini.

Zanimljivo je da ovo nije prvi put u svetu da petlovo kukurikanje dospe na sud. Petao Moris je još 2019. godine dospeo na naslovne strane međunarodnih i francuskih vesti nakon što je njegovo svakodnevno kukurikanje izazvalo bes komšija.

Video: Petao kao kućni ljubimac? Da moguće je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Pero Petao

    23. avgust 2022 | 08:08

    Imao sam strašnog petla,bio je pravi djavo... 😄

  • Toma

    23. avgust 2022 | 08:31

    Opasan neki petao.Pravi vragolan. 😁😁😁

  • Ivana

    23. avgust 2022 | 08:29

    Od petlova moje svekrve,trebalo bi onda pola sela da se odseli.Verujem da ni ona sama ne zna koliko ih ima. 😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA