Para vrti gde burgija neće: Zbog milijardera i njegovog vrta trpi hiljade stanovnika Londona

- Svaki stanovnik može da traži zatvaranje puta, od stanovnika koji treba da unesu teške i glomazne stvari u svoje domove do kompanija koje treba da obave neke radove - brane se lokalne vlasti

  • 0
bogataš Foto: Freepik

Južni Kensingtonski put u Londonu zatvoren je na dve nedelje jer je milijarder Ričard Karing dobio dozvolu lokalnih vlasti da preuredi vrt na svom 47 miliona evra vrednom imanju.

Stanovnici jednog od najimućnijih delova Londona besni su na lokalne vlasti što su mu odobrile dozvolu da zatvori glavni put.

Karing, vlasnik klubova i restorana širom Londona uključujući i prestižni "Ajvi", dobio je odobrenje vlasti Kensingtona i Čelsija da na dve nedelje zatvori deo trga Onslou kako bi posadio desetine stabala na svom imanju, prenosi RTS.

Britanski milijarder dovezao je i dizalicu kako bi prenosio drveće preko komšijskih kuća.

Lokalni stanovnici kritikovali su Gradski savet za udovoljavanje hirovima milijardera koji želi da ima lepu baštu.

Jedan od njegovih komšija Dejvid Erb, koji se bavi softverskim razvojem, rekao je za Gardijan da je potpuno pogrešno da se pojedincu sa ogromnim bogatstvom omogućava da remeti živote hiljada ljudi.

- Svaki stanovnik može da traži zatvaranje puta, od stanovnika koji treba da unesu teške i glomazne stvari u svoje domove do kompanija koje treba da obave neke radove - navode lokalne vlasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA