≫ 

Matematičar Stefan dobio na lutriji 14 puta: Pronašao savršenu formulu, isprobao je u tri države

Utvrdio je da je lutrija najbolji način da stekne bogatstvo koje bi moglo da ga odvede u zemlju s više mogućnosti, pa je počeo da smišlja svoju formulu

  • 4
Stefan Mandel Foto: Profimedia/JASON FRANSON / PA Images

Matematičar Stefan Mandel dobio je na lutriji 14 puta osmislivši specifičnu dobitnu formulu koja je gotovo uvek donosila uspeh.

Kada je živeo u Rumuniji, Mandel je osmislio matematičku formulu i pomoću nje osvojio više od deset džekpotova.

U kasnim 1950-ima je počeo da smišlja kako da se izvuče iz siromaštva. Utvrdio je da je lutrija najbolji način da stekne bogatstvo koje bi moglo da ga odvede u zemlju s više mogućnosti, pa je počeo da smišlja svoju formulu.

Na kraju je Mandel otkrio savršenu matematičku formulu koja je mogla da predvidi pet od šest dobitnih brojeva.

Iako je ova specifična formula pomogla Mandelu da predvidi brojeve na rumunskoj lutriji, promenio je strategiju kada se preselio u Australiju.

Umesto da osmisli formulu koja predviđa brojke, odlučio je da je najbolji način da poveća svoje šanse kupovinom što je moguće više listića.

Dakle, stvorio je neku vrstu lutrijskog posla udruživši se sa investitorima koji bi mu davali novac kako bi on mogao da kupi gomilu listića, a zatim bi s njima podelio dobitak.

- Tako sam uspeo da zaradim 18 plata - rekao je jednom u intervjuu.

Nakon njegovog 13. ukupnog dobitka, doneseni su mnogi zakoni koji su ga sprečili da legalno nastavi svoj posao s lutrijom, a tada je sreću odlučio da okuša u SAD-u.

Zakoni o lutriji u to vreme su dopuštali igračima da ispisuju svoje listiće kod kuće, što znači da je svako mogao učinkovito da igra ako dostavi listiće u trgovinu.

Analizirajući sve različite opcije lutrije u SAD-u, Mandel se namerio na lutriju Virdžinije jer je imala samo 7,1 miliona kombinacija brojeva.

Ne samo da je u Virdžiniji osvojio 27 miliona dolara nego i mnoštvo nagrada za drugo i treće mesto, što je dalo ukupni iznos od preko 30 miliona dolara.

Za Mandela je to bio četrnaesti, a ujedno i poslednji dobitak na lutriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 534

    8. oktobar 2022 | 07:17

    Onda ga je pojeo mrak. Demokratski mrak.

  • asdf

    8. oktobar 2022 | 07:12

    Zab sam kako se zove film,Bryan Cranston glumi lika,po ovome snimano.

  • Srkimaja

    8. oktobar 2022 | 11:01

    Kako funkcionise lutrija, sve uplacene kombinacije se ubace u kompijuter, uplata se zaustavlja oko dva sata pre izvlacenja , tacno se zna koji brojevi donose najmanje dobitaka i oni se izvlace, jesmo imali pre koju godinu na RTSu da procita broj koji jos nije izasao a odmah posle izadje, mozes biti matematicar ali to ti ne pije vodu jer je sve namjesteno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA