Novi engleski monarh zaposlio profesionalnog svirača: Budiće ga svirkom pod prozorom

To će raditi pukovnik Pol Barns, koji je svirao gajde na sahrani kraljice Elizabete II, a ranije i na sahrani princa Filipa

  • 1
Kralj Čarls Foto: Tanjug/AP

Kralj Čarls III zaposlio je profesionalnog svirača gajdi. Naime, on ima neobičan zadatak, a to je da ga svako jutro budi sviranjem gajdi ispod prozora, navodi The Sun.

To će raditi pukovnik Pol Barns, koji je svirao gajde na sahrani kraljice Elizabete II, a ranije i na sahrani princa Filipa.

- Njeno veličanstvo kraljica Elizabeta II bila je moj vrhovni pukovnik, a njen suprug, princ Filip, vojvoda od Edinburga, bio je moj kraljevski pukovnik. Svirati gajde na obe njihove sahrane u dvorcu Vindzor velika je čast vojniku. Kao mladić koji je živeo blizu dvorca Balmoral, sećam se njihove prisutnosti od malih nogu, a Kraljevska garda me nadahnula da se pridružim vojsci. Sviranje na sahrani Njenog veličanstva nateralo me na razmišljanje o tim ranim sećanjima i drago mi je što sam oboje mogao da ih počastim na ovaj način - rekao je Barns nakon sahrane kraljice Elizabete II, prenosi Avaz.

Naime, zapošljavanje ličnog svirača je nešto poput tradicije među monarsima, a u njoj je uživala i kraljica Elizabeta II.

Inače, nakon smrti kraljice Elizabete pisalo se da je gotovo 100 radnika u bivšoj službenoj rezidenciji kralja Čarlsa III dobilo obaveštenje kako bi mogli da ostanu bez posla.

Lični sekretari, finansijska kancelarija, tim za komunikaciju i kućno osoblje vest su primili tokom mise za kraljicu u katedrali u Edinburgu. Na spisku su bili i oni koji su za kralja radili decenijama.

- Svi su apsolutno besni, uključujući lične sekretarice i viši tim. Celo osoblje danonoćno radi kako bi napravilo najbolje u datoj situaciji, stoga ne čudi da su svi vidno potreseni - rekao je tada izvor blizak kraljevskoj porodici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA