≫ 

Dobila otkaz posle 45 godina službe jer je tražila odmor: Na sudu dobila 290.000 evra kompenzacije

Vorzlijeva kaže da je ostala anksiozna zbog pogoršanja njihovog radnog odnosa, kao i da je kasnije imala samoubilačke tendencije

  • 0
Zakon, suđenje, čekić, ilustracija Foto: Pixabay

Radnica u britanskoj Upravi prihoda i carina dobila je 290.000 evra kompenzacije zato što je dobila otkaz nakon svađe sa svojom šeficom.

Elejn Vorzli, koja je u radila u Upravi prihoda i carina 45 godina, posvađala se sa šeficom Lindom Marison kada joj je odbijen zahtev za slobodno novogodišnje veče.

Vorzlijeva kaže da je ostala anksiozna zbog pogoršanja njihovog radnog odnosa, kao i da je kasnije imala samoubilačke tendencije.

Njen zahtev da bude prebačena u drugi tim je odbijen, a ubrzo je dobila otkaz.

Na saslušanju pred sudom u Mančesteru, Vorzlijeva je rekla da je radila u administraciji od kada je završila školu 1970. godine, kao i da je sa šeficom bila u odličnim odnosima do 2014. godine, čak su jedna drugoj kupovale čokolade i cveće.

Međutim, njihov odnos se pogoršao kada je odbijen njen zahtev za četvorodnevni odmor tokom božićnih praznika, uključujući i novogodišnje veče, kako bi otišla u Vels.

Sudija za radne odnose Entoni Ros presudio je u korist Vozlijeve, rekavši da njena šefica ima "manjak osećaja", kao i da nije znala da prepozna moguće znakove depresije i pogoršanja mentalnog zdravlja.

- Gospođa Vorzli je imala izuzetno dugačak radni staž od preko 40 godina. Retko je odsustvovala s posla i smatramo da je odgovorni poslodavac u sličnoj situaciji ne bi otpustio - naveo je sudija.

Osim toga, Ros je istakao da nije dobio objašnjenje zašto Vorzlijeva nije mogla da bude prebačena u drugi tim.

Zbog toga joj je dodeljena kompenzacija od 244.000 funti zbog gubitka prihoda, zajedno sa 20.000 funti zbog povrede osećanja i 25.000 funti za uvredu ličnosti, što je oko 290.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA