≫ 

"Ne možemo da negiramo našu istoriju": Rodni grad El Čapa dobija muzej posvećen trgovini drogom?

El Čapo služi doživotnu kaznu zatvora u Koloradu

  • 1
El Čapo pomoć Printscreen/BBC

Rodni grad vođe meksičkog narko kartela Hoakina Guzmana El Čapa razmatra ideju da otvori muzej posvećen trgovini drogom, izjavio je gradonačelnik Hoze Lopez, dodajući da se nada da će to privući turiste.

Muzej bi trebalo da bude napravljen u gradu Badirahuatou, na severozapadu meksičke države Sinaloa i u njemu bi se pričale priče o raznim vođama bandi koji su rođeni u tom regionu, preneo je meksički list "Reforma".

Gradonačelnik Lopez je navodno izdvojio milion evra za projekat, dodaje list.

Projekat novog muzeja tek treba da se finišira, a Lopez je dodao da je krijumčarenje droge neodvojivi deo priče te meksičke države.

- Ne možemo da negiramo našu istoriju. Moguće je da ćemo imati muzej posvećen trgovini drogom - rekao je Lopez, prenosi Rojters.

El Čapo (65) je 2019. godine osuđen u Njujorku za pranje milijardi dolara od droge u SAD, kao i zbog planiranja da ubije protivnike dok je bio vođa Sinaloa kartela.

On služi doživotnu kaznu zatvora u američkoj državi Kolorado.

Video: Pao El Čapo mlađi: Uhapšen sin najvećeg narko bosa današnjice

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dusko

    4. novembar 2022 | 07:10

    Ako neko ne zna el čapo je iz Glamoča rodom. I pravo mu je ime Enes Čapić i njegovi se bave uzgojem krompira. A kao mlad je otišao u tuđinu i svoje znanje sa zemljoradnjom je iskoristio da uzgaja jedino šta najbolje uspeva na tuđoj zemlji. I nikada se nije borio da bude narko bos nego seljak koji živi od zemlje. Znam mu rodbinu poštena familija. I danas kad ga pitate on će reći da je zemljoradnik. Samo jadan čovek nije znao da je ilegalno. Pogledajte mu ruke samo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA