Internet gori, milioni klikova za Listenburg: Ova zemlja ima zastavu i himnu, ali caka je - što ne postoji

"Znanje o izmišljenoj zemlji raste"

  • 2

Listenburg ima bogatu istoriju, zastavu i himnu. Ali ne očekujte da posetite zemlju o kojoj svi govore na društvenim mrežama, jer ne postoji.

Izmišljena zemlja postala je viralna proteklih nedelja kada je jedan korisnik Tvitera podelio fotošopiranu fotografiju zemlje na granici Španije i Portugalije.

NBC je kontaktirao ovaj korisnički nalog, u čijem opisu stoji da je predsednik Listenburga.

U prvom tvitu stajalo je: "Siguran sam da Amerikanci ne znaju ni kako se zove ova država", na francuskom jeziku.

Tvit je lajkovan više od 112.000 puta. Stiče se utisak da je famozni Tviteraš gaspardooo Francuz, zbog čega je veliki deo sadržaja na fancuskom jeziku.

Kako objava Listenburga postaje sve popularnija na društvenim mrežama, znanje o izmišljenoj zemlji raste. Neki čak „pokušavaju da tvrde da je stvarna“.

Jedan korisnik je podelio izmišljenu zastavu Listenburga, deleći lažne istorijske trenutke i slike bivših lidera nacije.

Još jedan korisnik Tvitera podelio je fotošopovanu sliku voditelja Foks njuza na kojoj se čini da govori o Listenburgu. Čak su se i neki brendovi šalili.

- Ponosni što najavljujemo našu novu bazu u Listenburu! - Avio-kompanija Rianair našalila se u tvitu u četvrtak.

Neki korisnici koji žele da se pridruže zabavi napravili su Tvitter naloge ne samo za Listenbourg, već i za izmišljenu avio-kompaniju, Listen Air, Ministarstvo trgovine zemlje i ženski fudbalski tim.

Fanatizam oko Listenburga nije ekskluzivno Tviter sadržaj.

Pomama se proširila na TikTok gde hashtag „#Listenburg“ ima više od 75 miliona pregleda i bezbroj video snimaka posvećenih izmišljenoj zemlji.

@whatsup.world 10 fats intéressants sur le Listenbourg ! #whatsupworld #listenbourg #histoire #cultureg ♬ Winter / Chill / R & B_No517 - table_1

TikTok francuskog kreatora „What's Up World“ sa 10 „zanimljivih činjenica“ o Listenburu je pregledan više od 761.000 puta i ima više od 117.000 lajkova. Francuski TikToker HugoDeCripte je postavio video o Listenbourgu svojim pratilocima kojih je oko 3,3 miliona, koji je pregledan više od 4,2 miliona puta i lajkovan više od 636.000 puta.

Tu je i subreddit, /r/Listenburg, prepun memova, viceva i jedne teme pod naslovom „Saznajte više o zemlji!“ Jedan korisnik Reddita je čak podelio YouTube timelapse stvaranja lažne zemlje.

Video: Labrador zuri u vodu, dok patka plovi iza njega: Ono kad imaš lovačkog psa, al zamalo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srb

    5. novembar 2022 | 09:59

    Koliko sam ja mogao da primetim, ovo je karta Francuske okrenuta naopako.

  • FANTOM

    5. novembar 2022 | 10:25

    Počinje smijurija sa EU. Nova država a već članica EU i to prva potonula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA