≫ 

Ružičasti dijamant u obliku kruške našao svog vlasnika za 4 minuta: Prodat za gotovo 30 miliona franaka

U izveštaju AP se navodi da je dijamant ''Fortjun pink'' pronađen u rudniku u Brazilu pre 15 godina i opisuje se kao pravo čudo prirode

  • 0
Ružičasti dijamant aukcija Kristi prodat za 28 miliona dolara Fortune Pink Foto: Tanjug/AP

Najveći ružičasti dijamant u obliku kruške ikada stavljen na aukciju prodat je danas za 28,4 miliona švajcarskih franaka (oko 28,8 miliona dolara) u aukcijskoj kući Kristi.

Vrednost dijamanta nazvanog ''Fortjun pink dajmond'' od 18,18 karata pre današnje aukcije je procenjena na 25 do 35 miliona dolara, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

Napeto nadmetanje je trajalo četiri minute, a početna cena je bila 17 miliona švajcarskih franaka.

Najveći ružičasti dijamant koji je do ove aukcije prodat u aukcijskoj kući Kristi bio je ''Vinston pink legasi'' od 18,96 karata, za koji je 2018. godine kupac platio 50,4 miliona dolara, što je svetski rekord cene po karatu za ružičasti dijamant.

U izveštaju AP se navodi da je dijamant ''Fortjun pink'' pronađen u rudniku u Brazilu pre 15 godina i opisuje se kao pravo čudo prirode, uz podatak da je prvi ružičasti dijamant otkriven u Indiji u 16. veku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA