Misterija stada u boksu 13: Ovce 12 dana hodale u krug u Mongoliji i niko ne zna zašto

Stiže snimak čudnovatog ponašanja desetine ovaca koje su skoro dve nedelje hodale jedna za drugom u krugu

  • 15

Stado ovaca se 12 dana neprekidno kretalo u krugu, a da ni vlasnici, ni veterinarima a ni prekaljenim odgajivačima nije poznat razlog.

Video ove misterije dolazi iz Mongolije, grada Baotou. Sigurnosna kamera je snimila ovce kako kruže nasred livade u pravcu kazaljke na satu matematičkom preciznošću.

Vlasnica ovaca, gospođa Mjao ustupila je snimak medijima, a tamošnje novine i portali preneli su i reči veterinara da su ovce pregledane i da je sa zdravstvene strane sve u najboljem redu.

Mjao je istakla da su u početku, tačnije 4. novembra, samo dve ili tri ovce počele da kruže, a onda im se pridružilo i celo stado. Onima koji su naklonjeni misteriji i paranormalnom posebnu notu daje i činjenica da na farmi ima 34 boksa za ovce, a da su samo ovce u boksu broj 13 ispoljile ovo ponašanje.

Reakcije ljudi na društvenim mrežama su različite i dok neki ističu da određeni faktori mogu da izazovu ovakvo ponašanje kod životinja u grupi, ostali se pitaju da li će skoro smak sveta.

Video: Skupocene ovčice koje su proglašene za najslađe na svetu: Jedna košta i do 25 hiljada evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA