≫ 

Škola organizovala takmičenje u hvatanju pacova: Učenici za 3 meseca ulovili preko 600 pacova

Vlasti žele da do 2050. godine potpuno iskorene glodare

  • 0
Miš miševi pacovi mišija groznica Foto: Shutterstock

U maloj školi u najjužnijem delu Novog Zelanda, meštani se mesecima bore sa najezdom glodara.

Jedna škola osmislila je nesvakidašnje takmičenje u kom učestvuju njihovi učenici, a krajnji cilj je iskorenjivanje glodara.

Deca radosno dodiruju pacove golim rukama, ponosna na sinoćni ulov i usredsređena na to da što pre istrebe glodare iz okolnih šuma.

Ova mala ostrvska škola u Halfmun Beju na ostrvu Rakiura nedavno je organizovala takmičenje u lovu na glodare, kako bi podstakli decu da uhvate i ubiju što više pacova koji predstavljaju veliki problem za zajednicu, a i kako bi sačuvali ekosistem ptica.

Oko 40 učenika uhvatilo je više od 600 pacova tokom 100-dnevnog izazova. Među njima se istakao i jedan petogodišnjak, koji je uspeo da uhvati i ubije 60 pacova za tri meseca, piše Guardian.

Na snimcima koji su nastali tokom takmičenja vidi se kako deca iz kofa izbacuju na travu pacove i ređaju ih po veličini. Pre takmičenja svako dete je dobilo improvizovanu zamku koju mogu da koriste za lov. Ove zamke napravljene su od recikliranih materijala.

"Čak su i petogodišnjaci zaista zaljubljeni u ovo takmičenje. Oni znaju šta im je krajnji cilj", kaže Ema Dženkinson, predsednica školskog odbora, koja je pomogla u organizaciji takmičenja.

Ovo takmičenje je deo ambicioznog projekta u Australiji. Vlasti žele da do 2050. godine potpuno iskorene glodare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA