Mislio da je srednjovekovna dijamantska burma - omot slatkiša: Prsten prodat na aukciji za neverovatnu sumu

Dejvid Bord (69) bio je zapanjen nakon što je pronašao prsten u Dorsetu dok je detektovao metal na farmi svog prijatelja

  • 0
prsten Foto: Unsplash/Lucas Lenzi

Čovek iz Dorseta je mislio je da je srednjovekovna burma od zlata i dijamanata omot slatkiša dok je detektorom za mental pretraživao teren. Na njegovu sreću, brzo je prepoznao kakvo blago ima u rukuma, jer prsten je kasnije prodat za čak 38.000 funti (oko 45.000 evra).

Dejvid Bord (69) bio je zapanjen nakon što je pronašao prsten u Dorsetu dok je detektorom za mental pretraživao farmu svog prijatelja.

Prsten je pronađen februara 2020. na farmi njegovog prijatelja. Prsten je u 14. veku posedovao ser Tomas Bruk, piše Daily Mail.

Penzionisani vozač kamiona podeliće novac zarađen na aukciji u Londonu sa svojim prijateljem, koji je vlasnik farme. Prsten je kupio Britanski muzej.

Pronašao je prsten kada se vraćao do svog automobila nakon celodnevne pretrage po blatu. U početku je mislio da će za njega dobiti 20 funti.

- Zadivljen sam što je prodat za toliku suu. Srećan sam. Obično pijem kriglu blagog piva, ali možda ću sada morati da pređem na šampanjac - rekao je Bord.

Prsten je sastavljen od dve isprepletene trake i nosi natpis na srednjovekovnom francuskom "ieo vos tien foi tenes le moi" što u prevodu znači "kao što držim tvoju veru, drži moju".

Bio je to venčani prsten koji je Ser Tomas Bruk poklonio svojoj ženi ledi Džoan Bruk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA