Beč najneljubazniji grad sveta

Ispitani kažu da su Bečlije neljubazne prema strancima

  • 5
Beč, Austrija Foto: Pixabay/cocoparisienne

Glavni grad Austrije Beč nalazi se uvek u svetskom vrhu po kvalitetu života, ali je sada osvojio i prvo mesto u vezi sa neljubaznošću.

U kategoriji "ljubaznost" istraživanja "Expat City Ranking 2022", Beč je zauzeo poslednje mesto.

Prema oceni predstavnika stranih kompanija i organizacija, koji su upućeni na rad u Austriju, Beč nije tako prijatan za život.

Čak 46 odsto kaže da su Bečlije neljubazne. Dok su Meksiko siti, Muskat i Valensija najljubazniji gradovi, u istraživanju začelje pripada Frankfurtu, Hamburgu i na poslednjem mestu Beču.

Tako ispitani kažu da su Bečlije neljubazne prema strancima. Isto tako 54 odsto tvrdi da teško u Beču nalaze prijatelje, a 32 odsto tvrdi da su nesrećni svojim društvenim životom u glavnom gradu Austrije.

Video: Nisu samo u Srbiji bile gužve na glasačkim mestima: Pogledajte redove za glasanje u Beču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • panić

    30. novembar 2022 | 09:28

    Beč to je grad STRANACA Austrija ci su manjina u svom gradu zato su neljubazni kriminal cveta silovanje sve što se radi na Balkanu Azija Afrika sada se preseljava u Wien

  • Панта

    30. novembar 2022 | 10:28

    Ови што то пишу нису били у Чешкој,да виде како су нељубазни њихови,грађани у њиховој престоници.Шта год смо питали и урадили,добили смо,слабе информације,нељубазност и незаинтересовање.Једино што знају да наплаћују,много,за веома слабе услуге(паркинг,ресторани,барови…),све прецењено и са друге стране не услужно.Не пишем то због неке мржње,имам пријатеље тамо,али и они се слажу са мном.

  • Kele

    30. novembar 2022 | 10:43

    U Beču i Bratislav sam se osećala kao kod kuće, medutim veće neljubaznosti nisam videla u Pragu i Venecija, čini mi se da mogu i vazduh bi prodavali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA