• 2

Katar 2022: Na Mundijalu i izbor za Mis kamile!

Najvažnija sporedna stvar na svetu, koju će do 18. decembra pratiti gotovo cela planetarna populacija, upotpunjena je još jednim interesantnim, ali sasvim drugačijim takmičenjem

  • 2
Mis kamila Katar 2022

Foto: Shutterstock

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. održava se u Kataru, najbogatijoj zemlji na svetu.

A bogatašima iz ovog dela sveta, (ne)zvanično su dozvoljene ekscentričnosti svake vrste, pa i manifestacija koja se tradicionalno odvija svake godine na ovim prostorima. Iz svih zalivskih država pristižu lepotice koje se takmiče na aukcijama, trkama i u izboru najbolje u nastupu. Ovaj događaj poznat je kao Camel Mazayna ili takmičenje za Mis lepote, javlja BBC.

Ali, o kojim je lepojkama reč?

One su jednogrbe ili sa dve izbočine na leđima, belokože, boje peska ili pak crnpuraste; osvajaju titule najbržih, najprirodnijih, najmirnijih ali i najmlečnijih!

Reč je o kamilama, koje bogatašima sa Istoka znače mnogo više od gomila zlata.

Na takmičenju lepote, koje organizuje Qatar Camel Mazayen Club, lepotice se bore za mnoge titule, ali pod određenim uslovima. Osim nadmetanja četvoronožnih dama određenog uzrasta i rase, takmičarke konkurišu i za pobedu u trkama, davanju mleka i drugim propozicijama.

Katar 2022 Mis kamila

Foto: Shutterstock

Amal Džaber Al Ahba, predsednik Mazayen kluba, kaže da je takmičenje u lepoti izuzetno posećeno i važno, iako se odvija u senci Svetskog prvenstva u fudbalu. Između ostalog, Al Ahba objašnjava koje kvalitet treba da pokažu kamile određene rase. Tako se recimo kod crnih kamila ocenjuje veličina i položaj ušiju, neke vrste moraju imati veoma skladno telo, sa spuštenim ušima, a usta im moraju biti zakrivljena. Osim specifičnog položaja i izgleda ušiju, i kopita kod kamila izuzetno su bitna. Svaki detalj je važan i ne sme biti podvala.

A one su se i te kako dešavale. Tako je prošle godine, na izboru za Mis kamile koje je održano u Saudijskoj Arabiji, sa takmičenja diskvalifikovano čak 40 takmičarki, jer su na izbor za najlepšu stigle ulepšane gel implantima, steroidima i filerima!

Abdula Muhamed Andilo zadužen je za preventivne preglede “takmičarki”: nijedna ne može da se priključi koleginicama na “pisti” ukoliko nije podvrgnuta pregledima i higijenskom tretmanu.

Kamile lepotice nagrađene su zanimljivim ukrasima, a njihovi vlasnici dobili su čekove sa pozamašnim novčanim iznosima.

Kako izgledaju sekvence sa Izbora za Mis kamile pogledajte u sledećem VIDEO snimku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok