Potvrđena prva zvanična rođendanska parada kralja Čarlsa: Održaće se nakon krunisanja

Kralj će nastaviti tradiciju letnje rođendanske parade, a biće održana 17. juna u centru Londona. Njegov pravi rođendan je 14. novembra

  • 2
Kralj Čarls treći Foto: Tanjug/AP

Datum prve zvanične rođendanske parade kralja Čarlsa potvrđen je za sledeće leto, a kraljica supruga i drugi članovi porodice stupaju na vojne ceremonijalne uloge.

Kralj Čarls će nastaviti tradiciju letnje rođendanske parade, poznate kao Trooping the Colour, a biće održana 17. juna u centru Londona. Njegov pravi rođendan je 14. novembra.

Prikaz vojnih svečanosti održava se na Paradi konjske garde ispred Bakingemske palate.

Kamila dobija ceremonijalnu funkciju pukovnika Grenadirske garde. Titula je oduzeta princu Endruu i vraćena pokojnoj kraljici kada su mu ranije ove godine oduzete kraljevske titule.

U međuvremenu, princeza od Velsa će postati pukovnik Irske garde, ulogu koju je ranije imao njen suprug princ Vilijam, koji će od svog oca preuzeti titulu pukovnika velške garde.

Kralj i princ od Velsa će jahati na konjima tokom Trooping the Colour, dok će drugi članovi kraljevske porodice, uključujući princezu od Velsa i kraljicu suprugu, posmatrati iz kočija i balkona Bakingemske palate.

Trooping obeležava monarhov zvanični rođendan više od 260 godina sa više od 1.400 paradirajućih vojnika, 200 konja i 400 muzičara.

Ovogodišnji događaj će se održati samo nekoliko nedelja nakon kraljevog krunisanja koje bi trebalo da bude održano 6. maja.

Video: Princa Čarlsa III gađali jajima u Jorku: Policija uhapsila muškarca koji je to učinio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA