Premijerka izvređala političkog suparnika pred upaljenim mikrofonom: Priča sad dobila neočekivani rasplet

Ardern je tiho izgovorila "Baš arogantan kreten"

  • 1
Jacinda Ardern Foto: Tanjug/AP

Potpisani primerak transkripta izjave novozelandske premijerke Jasinde Ardern, u kojem je dokumentovano kako vređa opozicionog čelnika Dejvida Sejmura, prodat je za više od 100.000 novozelandskih dolara (63.200 američkih dolara), piše BBC.

Premijerka Ardern kasnije se izvinila zbog svojih reči, a Sejmur je predložio da se novac od prodaje transkripta donira novozelandskom Udruženju za borbu protiv raka prostate.

Arderne je inače, tokom žustre parlamentarne rasprave prošle sedmice, zamerila Sejmuru, vođi desničarske stranke ACT, kad ju je zamolio da navede primer kada se to "izvinila za grešku i zatim ispravila učinjeno". Ardern je pre nego što je sela tiho promrmljala: "Baš arogantan kreten".

Međutim, kada je to izgovorila, mikrofon je i dalje bio uključen, te je njena rečenica ušla u službeni zapisnik parlamenta.

Srećom, dvoje političara su odlučila da iz ove svađe izvuku nešto korisno. Oboje su potpisali kopiju prepisa službenog  zapisnika pre nego što je uokviren i stavljen na aukciju na internetu.

"Ovo je veliki trenutak u političkoj istoriji Novog Zelanda", rekao je Džulijan Šorten, koji je pobedio na dobrotvornoj aukciji i koji je otkrio da će morati da podigne kredit da bi platio iznos nešto viši od 63.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA