Mislili su da je uzoran učenik, a onda su saznali neverovatnu istinu: Sve se promenilo kada mu je umro otac

Kada je Brajan odlučio da otkrije istinu, već dve godine je živeo dvostrukim životom

  • 0
Student, biblioteka Foto: Pixabay

Brendon Li imao je neobično "kiseo" osmeh na licu kada mu je direktor fakulteta u Glazgovu koji pohađa rekao da se ponaša kao da je oduvek tu. Direktor tada nije ni slutio da nije bio daleko od istine.

Svi su bili šokirani kada im je Brendon tada otkrio da je on pohađao ovu školu pre skoro 20 godina.

On je priznao da je Brendon njegovo lažno ime, da se zove Brajan Mikinon i da je odlučio da se u tridesetim godinama vrati u školu.

Čovek je rekao da želi da položi sve ispite koje nije položio jer je bio izbačen iz škole.

On je počeo da koristi kanadski naglasak, predstavljao se kao sin putujućeg operskog pevača koji je nakon smrti oca sa bakom došao da živi u predgrađe Glazgova.

Uspevao je da dve godine obmanjuje drugove i profesore, a mnogi od njih predavali su mu i dvadesetak godina ranije kada je prvi put pohađao taj fakultet.

Mekinon, koji tvrdi da ima koeficijent inteligencije 162, odlučio je da celu istinu ispriča trojici drugara, još 1995. godine.

"Izgledao je starije od ostalih učenika"

Vrlo brzo njegova priča našla se na naslovnim stranama mnogih časopisa u to vreme. O tome koliko je njegova priča interesantna potvrđuje i podatak da je i BBC napravio dokumentarac o njemu.

Nikola Voker (42) koja je bila u istom razredu sa Brajanom, rekla je da se njenoj majci uvek činilo da je on "zreliji od ostalih".

"Kada smo saznali, svi smo bili šokirani. Nikada se nisam ljutila na njega. Bio je zaista fin. Jeste lagao sve nas, ali nije imao zlu nameru. Ljudi su me često pitali kako nisam znala, jeste uvek izgledao malo starije, ali to niko od nas nije dovodio u pitanje", kaže ona.

U BBC-evom dokumentarcu pojavio se i sam Brajan, ali nije želeo da iko prepozna njegov glas, pa ga je sinhronizovao poznati glumac Alan Kaming, piše The Sun.

"Kada imate protivnika, ukoliko želite da ga pobedite morate da uradite neke nezamislive stvari. Morate da uradite nešto što drugi nikada ne bi sanjali da ste u stanju da učinite", rekao je on.

On se zatim prisetio da su mu oči bile pune suza kada je po drugi put bio izbačen iz škole.

Brajan je 20 godina ranije izbačen iz škole jer nije položio sve ispite, a nastavnici su odbili da prihvate opravdanje da se iznenada razboleo.

Brajan danas živi povučeno

On je nakon izbacivanja sa fakulteta godinama radio u jednoj banji u Glazgovu i sve vreme je bezuspešno pokušavao da upiše drugi Medicinski fakultet.

Kada mu je otac iznenada preminuo, odlučio je da promeni svoj život.

"Bio sam ljut. Pomislio sam da ako bol za njim treba da ima neku svrhu, neka to bude ovo. Pomislio sam da tim ljudima koji su me izbacili treba da pokažem ko sam i koliko mogu", kaže on.

Kada je ponovo počeo da polaže ispite, dobio je najviše ocene iz čak pet predmeta.

Profesorka koja mu je predavala seksualno vaspitanje, kaže u dokumentarcu da je više puta imala osećaj kao da on nju podučava, a ne ona njega. Ona tada nije ni slutila, da je Brajan stariji do nje.

Kada je Brajan odlučio da otkrije istinu, već dve godine je živeo dvostrukim životom. Kada se vest proširila medijima, on je postao čest gost u emisijama širom zemlje.

Iako ga nisu krivično gonili zbog prevare, on je zbog krađe identiteta izbačen sa fakulteta zbog povrede akademske čestitosti.

Brajan danas ima 59 godina, kaže da i dalje ne odustaje od svojih snova. On godinama živi u skromnom stanu u Glazgovu, uglavnom od socijalne pomoći.

Video: Studentkinja vrckala pred kamerom jer je položila organsku hemiju a onda gazdi izbila pare iz džepa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA