Vreme čitanja: oko 2 min.

Vikinška princeza savremenog doba se odrekla hrišćanstva: Živi stilom drevnih Vikinga i očarava izgledom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova atraktivna devojka je nekada radila kao model, ali je u međuvremenu odlučila da postane prava vikinška žena

  • 0

Vikinzi odavno ne postoje u svojoj i istorijskoj izvornoj verziji, ali s popularnošću serija i filmova sa vikinškom tematikom u poslednjoj deceniji, počeli su da se pojavljuju "moderni Vikinzi", odnosno oni koji kopiraju način života, stil oblačenja itd. u starih skandinavskih ratnika.

Neki to rade iz pomodarstva, nekima je samo zanimljivo da se tako oblače, ali postoje i oni kojima je to ušlo u krv i postalo njihov svakodnevni život.

Jedna od ovih drugih je Freja Bergander iz Nemačke koju nazivaju savremenom vikinškom princezom.

Ova atraktivna devojka je nekada radila kao model, ali je u međuvremenu odlučila da postane prava vikinška žena kojoj je san da ima svoju farmu na Islandu ili u severnoj Švedskoj.

U međuvremenu ona svakodnevno nosi nakit, odeću, relikvije, frizure koji su u potpunosti u skladu sa Vikinzima.

Freja se odrekla hrišćanstva i njena religija je postao Nordijski paganizam. Tako da ona sada poštuje Odina, Freju, Tora, Lokija i druge kao bogove, obavlja rituale u njihovu čast.

Plavokosa lepotica se u vrlo rano zaljubila najpre u srednji vek, a potom i u vikinšku istoriju i mitologiju i u tom pravcu je usmerila i svoje obrazovanje.

Trenutno završava master iz oblasti srednjevekovne istorije i potom planira i da napiše doktorat.

I reakcije na internetu, tačnije društvenim mrežama su uglavnom pozitivne, ali nekada pojedini umeju da preteraju u tome, te joj upućuju ponude za brak ili su nepristojni.

Naravno, postoje i hejteri koji joj pišu da se previše uživela u seriju "Vikinzi", a oni maliciozni joj govore da joj šminka nije verodostojna i autentičan.

U svom vikinškom načinu života, Freja voli da provodi vreme šetajući šumom, planinareći ili jednostavno sedeći uz jezero, što i jeste deo vikinške kulture s obzirom na to da je poznato koliko su oni bili u dodiru sa prirodom.

Plavokosa lepotica ne izlazi na večere, niti poručuje hranu, pa tako ni njeni obroci ne sadrže prerađenu hranu i kloni se plastike kad god može.

Više o ovoj neobičnoj lepotici i vikinškoj princezi današnjice možete saznati i pogledati u videu na početku teksta.

Video: Ragnar Lotbrok u stvarnom životu: Moderni Viking sa sekirama u rukama skače sa stene u ledeno jezero

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA