Vreme čitanja: oko 1 min.

Stotine hiljada mrtvih riba plutaju u reci u Australiji: Stanovnici pozivaju na čišćenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sličan pomor ribe u istoj oblasti dogodio se i 2018. i 2019. godine, kada je milion riba umrlo zbog slabog protoka i kvaliteta vode i nagle promene temperature

  • 1
Uginuće riba mrtve ribe Australija Novi Južni Vels Foto: Tanjug/AP

Stanovnici u australijskom gradu Menindi u državi Novi Južni Vels pozvali su vlasti da reaguju brzo i započnu čišćenje, nakon što su stotine hiljada mrtvih riba pronađene kako plutaju u obližnjoj reci Darling, prenosi danas Rojters.

Nizak nivo kiseonika u drugoj najdužoj reci u Australiji je uzrok masovnog pomora ribe krajem prošle nedelje u blizini grada Menindi, oko 1.000 km zapadno od glavnog grada Sidneja, saopštili su zvaničnici za ekologiju.

Kako su naveli, sličan pomor ribe u istoj oblasti dogodio se i 2018. i 2019. godine, kada je milion riba umrlo zbog slabog protoka i kvaliteta vode i nagle promene temperature.

Policija Novog Južnog Velsa saopštila je kasno u nedelju da je u gradu uspostavljen Operativni centar za hitne slučajeve za koordinaciju odlaganja ribe koja se raspada i organizaciju snabdevanja čistom vodom.

Profesor zdravlja vodenih životinja na Univerzitetu u Sidneju Džoj Beker rekla je da će biti potrebno dosta vremena da se rečni ekosistem oporavi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA