Vreme čitanja: oko 1 min.

Opasni Komodo zmaj saterao rendžera na drvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 1

Živeti u Aziji zna da bude uzbudljivo na mnogo načina, jer nikada ne možete da se opustite i da uživate u lepotama džungle iz koje vrebaju opasnosti.

Pogotovo ako se nađete blizu Komodo zmajeva. Upravo to pokazuje ovaj zastrašujući trenutak kada je Komodo zmaj zarobio rendžera na drvetu, pre nego što je smrtonosni gmizavac morao da bude oteran.

Kada se rendžer Ihdar popeo na drvo tamarinda da donese voće za začin za supu,  iznenadio se kada je hteo da siđe jer je put dole blokiran reptilom čiji otrovni ugriz može ubiti čoveka za nekoliko sati.

Dramatični snimak pokazuje ogromnog komodo zmaja dugačkog tri metra kako puzi do dna debla pre nego što je pokušao da se popne na koru za Ihdarom.

Posle četvorominutnog sukoba, kolega rendžer Konstantino Muga morao je da lupi o zemlju koristeći granu da otera smrtonosnog reptila i dvojicu njegovih prijatelja.

Inače, Komodo zmaj je najveći živi gmizavac iz reda guštera koji potiče sa Indonezijskih ostrva Komodo. Može narasti do 3 metra i dostignuti masu od 80 do 140 kg.

Njihova neuobičajeno velika veličina se pripisuje ostrvskom gigantizmu, pošto ni jedan drugi mesožder ne ispunjava slične uslove na ostrvima gde žive.

Pogedajte video na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA