Vreme čitanja: oko 3 min.

Otkriveno ko će biti na sledećoj čuvenoj fotografiji britanske kraljevske porodice: Nema mesta za najbliže

Vreme čitanja: oko 3 min.

Osim troje izopštenika, neće biti mesta ni za članove kraljevske porodice kao što su princeze Judžin i Beatris, koje su se pojavljivale na prethodnim događajima.

  • 1
Kraljica Elizabeta II princ Filip kraljevska porodica Foto: Tanjug/AP

Kraljeva dugo najavljivana "uža porodica" biće predstavljena na balkonu Bakingemske palate na dan krunisanja. Ono što bode oči, pored Čarlsa i Kamile biće još 13 članova kraljevske porodice, jeste što će nedostaji tri veoma nieteresantna člana, ali i još nekoliko koji su mahom bili očekivani.

Među 15 ćlanova kraljevske porodice na balkonu Bakingemske palate 6. maja nakon krunisanja kralja Čarlsa neće biti mesta za princa Endrua, princa Harija i Megan Markl, vojvotkinju od Saseksa, ili članove kraljevske porodice kao što su princeze Judžin i Beatris koje su se pojavljivale na prethodnim događajima.

Izvor "upoznat sa planovima" rekao je za "Metro" da su "odabrani posvetili svoje živote javnoj službi" i da će Čarls nastojati da pokaže "otkucaje srca i budućnost svoje porodice".

Na balkonu će, kako se navodi, biti:

Kralj Čarls
 
Kamila, kraljica supruga
 
Princ Vilijam
 
Kejt, princeza od Velsa
 
princ Džordž
 
princeza Šarlot
 
princ Luis
 
princeza En
 
Viceadmiral Sir Tim Lorens
 
Princ Edvard, vojvoda od Edinburga
 
Sofi, vojvotkinja od Edinburga
 
Princ Edvard, vojvoda od Kenta
 
princeza Aleksandra
 
Vojvoda od Glostera
 
Vojvotkinja od Glostera
"Kralj je bio vrlo jasan koga želi da predstavlja monarhiju", rekli su za "Miror".

"Malo je mesta za sentimente, ovo je prilika za državu, a ne za porodicu i ispravno je da su samo zaposleni članovi porodice tu u velikom javnom trenutku."

Kralj Čarls i Kamila, kraljica supruga, će, naravno, predvoditi porodicu u posmatranju leta iznad Londona.

Pored njih će stajati prestolonaslednik, princ Vilijam i njegova supruga Kejt, princeza od Velsa.

Njihovo troje dece, princ Džordž (9), princeza Šarlot (7) i princ Luis (5), navodno se pojavljuju – sa kraljevskim obožavateljima koji verovatno žele legendarnije izraze lica malog Luja, koji će upravo proslaviti rođendan.

Princeza Ana, koja redovno preuzima kraljevske obaveze iz svoje porodice, pridružiće se grupi sa svojim suprugom, ser Timom Lorensom.

Novi vojvoda i vojvotkinja od Edinburga, princ Edvard i supruga Sofi, koji su proveli mnogo vremena sa kraljicom pre njene smrti, takođe će mahati masi.

Neki manje poznati članovi porodice takođe su navodno zamoljeni od strane kralja da se pojave na balkonu ispred nacije.

Pozvani su vojvoda od Kenta (87) i njegova sestra princeza Aleksandra (86), koji su rođaci pokojne kraljice.

Ali njihovo prisustvo će očigledno "biti potvrđeno tog dana zbog individualnih zdravstvenih problema".

Još jedan rođak Njenog Veličanstva, vojvoda od Glostera, zamoljen je da dođe zajedno sa svojom suprugom, vojvotkinjom od Glostera.

Jedan izvor je rekao da trenutak na balkonu već predstavlja "konačnu prezentaciju oslabljene monarhije" - ali ovo će biti odmaknuto dalje kada Glosterovi, vojvoda od Kenta i princeza Aleksandra "odstupe iz javnog života i odu u zaslužene penzije".

Konačna postava znači da će osramoćeni princ Endrju biti izostavljen nakon što je navodno platio milione za rešavanje građanskog slučaja s optužnicom za seksualno zlostavljanje Virdžinije Đufre prošle godine. On je više puta negirao sva krivična dela.

Princ Hari i Megan Markl takođe navodno neće biti pozvani da se pojave na balkonu nakon što su napustili Veliku Britaniju da započeli novi život u Americi.

Neizvesno je da li će Saseksi uopšte doći na krunisanje, jer svoju odluku tek treba da objave. Rečeno je da je rok za odgovor na poziv bio 3. april.

Njihovo pojavljivanje bi verovatno izazvalo neke neprijatne razgovore nakon što su iznete eksplozivne tvrdnje o kraljevskoj porodici u njihovoj Netfliks seriji i Harijevoj knjizi "Spare".

(Telegraf.rs)

Video: Princa Čarlsa III gađali jajima u Jorku: Policija uhapsila muškarca koji je to učinio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA