Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladi Britanci zaboravili na Kavos, sad razuzdani hrle u Bugarsku: Privlače ih jeftin smeštaj i alkohol

Vreme čitanja: oko 2 min.

Turistička industrija letovališta razvila se kao jeftina alternativa zapadnoj Evropi za porodice, ali dokumentarac o mladim Britancima sugeriše da se ciljna grupa odavno promenila

  • 3
Bugarska Sunčani breg Sunny beach Foto: Shutterstock

Britanci koji uživaju u ispijanju alkohola hrle na novo mesto za odmor, gde kriglu piva mog da popiju za jednu funtu, a hoteli su jeftiniji od 30 funti.

Sunčev breg u Bugarskoj nazvan je "Blekpul u inostranstvu" zbog atmosfere, zabave, jeftinog pića i bučnih barova i klubova. Postaje popularna destinacija za odmor za mlade Britance, koji tradicionalno posećuju mesta kao što su Magaluf, Benidorm i Amsterdam zbog takvih uzbuđenja.

Nova serija E4 Hitna pomoć na Sunčevom Bregu istražuje ponašanje Britanaca u bugarskom letovalištu na obali Crnog mora, prenosi Dejli Star. U njemu se ističe pitanje "neurednog turizma" koje je toliko uznemirilo vlasti u Španiji i Holandiji da su poslednjih godina sproveli stroge mere.

U novom programu, policija na Sunčevom Bregu kaže da Britanci prave najviše problema u odmaralištu. Serija prikazuje dečka koji je potpuno go i onesvestio se tokom igre sa pićem, a parovi se previše intimno dodiruju na podijumima za igru.

Devojke se takođe skidaju, pokazujući grudi u zamenu za besplatnu vožnju na vašaru.

Jedan turista, 21-godišnji Mejson, iz Eseksa, kreće u bar i liže alkohol sa grudi Bugarke.

- Imam 21 godinu, mlad sam, imam puno ciljeva. Učiniću Sunčev breg "svojom školjkom" - rekao je za dokumentarac, objašnjavajući da smatra da tu može da učini bilo šta što poželi zato što ima priliku za tako nešto.

Dodao je da "želi da spava sa starijim ženama", kao i da "želi da spava sa mnogo strankinja, jer voli strankinje".

Oko 100.000 Britanaca odlazi na Sunčanu obalu svake godine uglavnom zbog najnižih cena. Njena turistička industrija razvila se kao jeftina alternativa zapadnoj Evropi za porodice, ali dokumentarac sugeriše da se ciljna grupa odavno promenila. Turiste privlače krigle od 80 penija, barovi u kojima se prodaju žele od Vijagre i pijenje cele noći za samo 30 evra (26 funti) - otprilike koliko košta i hotelska soba.

Baloni sa "gasom smejavcem" napravljeni od azot-oksida i klasifikovani kao psihoaktivna supstanca u Velikoj Britaniji prodaju se na ulicama Sunčevog brega. Sve te aktivnosti su, s druge strane, zabranjene na drugim destinacijama, nekada popularnim kod mladih Britanaca. Amsterdam je, na primer, uveo nova pravila u vezi sa drogom i seksualnim radnicima kako bi obeshrabrio loše ponašanje. Lanzarote je nedavno izjavio da želi da privuče više "visokokvalitetnih" nemačkih turista, a ne Britanaca.

Sunčani breg je, naglašavaju vlasti, svakog leta doveo 40 dodatnih policajaca iz okolnih područja i tamo ima 130 spasilaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Milos

    9. april 2023 | 14:27

    Samo sto dalje od nas... Takvi nam nisu potrebni

  • Gale

    9. april 2023 | 16:42

    Ima ih i na Exitu dosta, nazalost... ne znam. kako to da sprecimo, ali, ajde 2-3 dana moze da se prezivi, ovi jadni Bugari na sta su spali zbig neke sitne kinte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA