Vreme čitanja: oko 2 min.

Vila iz 18. veka krije mračnu tajnu: Nekada u njoj živeo poznati slikar, sad Danijel pronašao čudne predmete

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vilu krase prelepi vitraži kao podsetnik na stari sjaj koji je vila nekada imala

  • 0
Drug Lords Pink Palace Foto: mediadrumimages/daniel sims / Media Drum World / Profimedia

Ružičasti zidovi napuštene vile u Velsu kriju mračnu tajnu o kriminalnim aktivnostima koje su se odvijale u njoj.

Ova napuštena vila koja je izgrađena još u 18. veku, godinama je služila kao mesto na kom se proizvodila i prodavala droga.

Unutar vile koja je svojevremeno bila i hotel, još su vidljive instalacije koje su korišćene za uzgoj marihuane, pre nego što ju je opustošila narko banda.

Vilu krase prelepi vitraži kao podsetnik na stari sjaj koji je ova kuća nekada imala.

Pre nego što je vila napuštena u njoj je živela porodica Pauel. Od 1750. u ovoj zgradi živeli su Tomas i Hana Džonson, čiji je sin pio poznati pejzažni slikar Tomas Džons, koji je od roditelja imanje nasledio 1789. godine.

Vilu je kasnije nasledila bogatašica Klara Tomas. Imanje je 1952. godine prodato na aukciji jednom paru koji su objekat pretvorili u hotel. On je radio sve do 2008. godine kada ga je kupio poznati biznismen, međutim od tada je ova zgrada bila napuštena.

Policijski izveštaji pokazuju da je nakon 2008. godine imanje korišćeno kao mesto na kom se proizvodila marihuana, međutim, nema dokaza da su vlasnici bili povezani sa ovim kriminalnim radnjama.

Godinama kasnije ovo imanje posetio je istraživač koji se potpisuje samo kao Danijel.

"Čuo sam glasine o ovoj napuštenoj skrivenoj vili u jednom velškom selu, pa sam došao ovde da proverim šta je od toga što sam čuo istina", rekao je on.

Danijel kaže da je imanje ogromno, ali da je na kući uspeo da pronađe otvoren prozor i vrata i tako uđe unutra.

"Bili smo zadivljeni neverovatnim stvarima koje smo tamo pronašli. Videli smo stare izvore za napajanje i opremu za uzgoj marihuane. Dosta toga je odneto, ali su ostali neki komadi starog nameštaja, kao i par rogova koji su visili iznad kamina. Prostorije su ogromne, na zidovima su visili neki stari portreti za koje pretpostavljamo da su bivši vlasnici, a koji su u zaista dobrom stanju", objašnjava on.

Mladi istraživač kaže da su pronašli netaknute tanjire i čaše, dok je na jednom kanapu još uvek visio veš koji je ostavljen da se suši pre više od 20 godina.

"Vila je sama po sebi ogromna i prelepa. Malo smo bili nervozni zbog priča oko proizvodnje droge, međutim, toga dugo ovde nema. Neki delovi su izgledali kao da su toliko dugo zapušteni da mi je to bilo neverovatno. Trebalo nam je oko 25 minuta da sve obiđemo. Ova vila izgleda kao kuća iz bajke", rekao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Napuštena nemačka crkva u Putnicima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA