Vreme čitanja: oko 2 min.

Tajne žurke na tajlandskom ostrvu: Do Rajskog vrta stiže se samo brodom, a onda peške kroz džunglu punu zmija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako je reč o mestu za uživanje, ono nije za osobe "slabog srca"

  • 0
Koh Phangan žurke, Tajland Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

Tajlandsko ostrvo Koh Pangan privlači hiljade posetilaca svake godine, ali postoji jedno mesto za zabave koje svi oni očajnički traže.

Posle vožnje brodom ili dvočasovnog pešačenja kroz džunglu punu zmija, neustrašivi putnici stižu na žurku u Rajskom vrtu.

Bar je toliko ekskluzivan da mnogi samo slušaju o njegovom postojanju i mogu da očekuju da će doživeti najbolju noć u svom životu, na rejv žurkama sa narkoticima i jeftinim pićem do izlaska sunca.

Koh Pangan je poznat po svojoj žurci tokom punog meseca, ali oni koji žele da izađu iz velike gužve mogu da pronađu magičnu pećinu sa zadivljujućom plažom i barom otvorenim do podneva narednog dana.

Jedan putnik bloger opisuje ovo iskustvo "kao jednu od najboljih žurki u svom životu", piše britanski "Sun".

Iako je ova idilična lokacija postalo mesto za hedonističko uživanje, ono nije za goste slabog srca a posetioci se upozoravaju da se ne udaljavaju odatle. Zbog toga što je ostrvo stenovito, dešavalo se da mnogi padnu idući uskim stazicama.

Koh Phangan žurke, Tajland Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

Jedan posetilac opisao je pijane plesače koji padaju na stene i pri tome polome kosti i rizikuju život.

Drugi upozoravaju da ne treba šetati sam po džungli punoj zmija, kao i da sve svoje dragocenosti treba da ostave u hotelu.

Rajski vrt

Neki putnici blogeri podelili su svoje iskustvo iz "hipi raja" koji, kako tvrde lokalni žitelji, treba da posete bar jednom u životu.

Felisija Vinston želela je da poseti tajni bar na Tajlandu. Dok je tražila vodeni taksi, napisala je da je krenula sama i na kraju našla ono što je tražila.

Karta za čamac bila je osam funti, a putovanje je posle opisala kao "veoma opasno" i nebezbedno.

Po dolasku u bar na litici, posetioci moraju da idu nepoznatim stazama, gde su nezgode navodno uobičajene i mogu dovesti do ozbiljnih povreda.

Gosti na rejv žurci mogu da kupuju piće po ceni od dva evra, igraju i zabavljaju se sve do ranih jutarnjih sati.

Neki se tiskaju u grupama, dok se drugi radije osame, na steni ili plaži.

Na nekim snimcima vidi se kako su neki posetioci u potpunom mraku, dok se u daljini vide svetla diskoteke i čuje muzika.

Jedan drugi bloger opisao je žurku kao jednu od "najvećih tajni tajlandskih ostrva", žurku kao nijednu drugu na koju je ulaz slobodan.

Ali ovde važi jedno značajno pravilo - svi posetioci moraju da izuju cipele pre nego što uđu.

"Atmosfera je sjajna i uvek ima puno ljudi. Žurka u Rajskom vrtu se organizuje subotom i utorkom i jedan od najboljih psihodeličnih događaja na kojima smo bili", kažu neki.

Drugi se pak žale da ima previše ljudi i da to nije dovoljno velik prostor za sve koji žele da dođu. Često dolazi i do povreda od padova, kažu oni.

Ostrvo Koh Pangan je poznato po svom noćnom životu koji se sad vratio nakon pauze zbog pandemije kovida-19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA