≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vozač školskog autobusa namerno nagazio kočnicu, deca "poletela": Kaže da je hteo da ih nauči lekciju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deca su udarila u naslone sedišta ispred, dok su neki počeli da vrište i plaču, a bilo je i povređenih

  • 1
Vozač školski autobus Kolorado kočenje Printskrin: Youtube/ KRDO NewsChannel 13

Na uznemirujućem snimku iz Kolorada vidi se kako je vozač školskog autobusa namerno nagazio kočnicu jer deca nisu sedela mirno na svojim sedištima.

Snimak iz unutrašnjosti autobusa uhvatio je situaciju koja je nastala 1. marta u Kolorado Springsu kada su deca iz osnovne škole Kasl Rok "poletela" i udarila u naslone sedišta ispred njih, piše NY Post.

Brajan Ficdžerald (61), vozač autobusa koji je na kraju školskog dana ostavljao učenike, među kojima su bili vrtićka deca do učenika šestog razreda, čuje se na snimku kako grdi decu pre nego što reši da ih "nauči lekciju".

"Morate da budete na svojim sedištima", govori on putnicima, pre nego što dodaje "Želite da vidite koliko je opasno?"

Vozač nakon toga namerno gazi kočnicu pri brzini od 14km(h, što je dovelo do toga da deca počnu da vrište i udaraju o naslone ispred.

"Da li ste to shvatili? Zato treba da sedite na svom mestu, da se okrenete i sednete kako treba", govori zatim vozač.

Devojčica u zadnjem delu autobusa kasnije govori telefonom sa roditeljem i žali se na vozača autobusa, rekavši da je zbog njegovih postupaka jedna od njenih školskih drugarica krvarila iz obraza.

Kada je ta devojčica izašla iz autobusa na svojoj stanici, briznula je u plač. Njen otac, koji ju je pokupio, rekao je Ficdžeraldu da mu je ćerka povređena i upozorio ga da treba da "lakše koči".


Na snimku, Ficdžerald pokušava da se odbrani, optužujući decu da "jure svuda" - tvrdnju koju neka deca oštro poriču.

Čini se da Ficdžerald priznaje da je namerno nahazio kočnicu, govoreći roditelju: "Dolazio sam do stopa i snažno sam zakočio jer me nisu slušali".

Mama Loren Tomason je rekla da je njen sin, koji je u četvrtom razredu i tog popodneva bio u autobusu sa Ficdžeraldom, došao kući tresući se i histerično plačući.

Nakon što je primio pritužbe od više roditelja, školski distrikt Daglas okruga udaljio je Ficdžeralda od vožnje dok je sproveo internu istragu.

Ficdžerald je od tada otpušten sa posla i suočava se sa 30 prekršajnih prijava za zlostavljanje dece, uključujući jednu tačku za zlostavljanje dece sa telesnim povredama, za koje je zaprećena kazna od blizu godinu dana zatvora.

(Telegraf.rs)

Video: Autobus naglo zakočio kod Mostarske petlje: Putnici popadali, pojedini drže obloge na glavi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA