≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

S dečkom se odselila u Berlin, ovo nije očekivala: Rodbina nam je obećala pomoć, a našli nam ove krš poslove

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvatica kaže da je partner njene tetke njenom dečku nudio posao na građevinim što je on odbio jer ima završen fakultet i kakvo takvo znanje nemačkog jezika

  • 6
Montenegro erlajns, Montenegro airlines, devojka, žena, zakasnila na avion Foto-ilustracija: Printskrin: Youtube/ Al Jazeera Balkans, Shutterstock

Hrvatica koja se sa dečkom preselila u Nemačku u potrazi za boljim životom podelila je video na TikToku u kom je pokazala da odlazak u drugu državu i novi poletak nisu prošli tako glatko kako je očekivala.

"Ovo je priča koju sam odlučila da podelim s vama o tome kako smo momak i ja došli u Nemačku. Nisam inače bas pričala o ovome, ali zanimljivo mi je da podelim sa vama, možda je neko bio u sličnoj situaciji. Dečko i ja smo došli u Berlin. Došli smo s mojom tetkom i njenim partnerom koji nam je još u Hrvatskoj rekao da možemo doći kod njega, možemo da boravimo besplatno i on će nam pomoći da pronađemo posao, a kasnije i stan", počinje ona svoju ispovest.

Hrvatica kaže da je on njenom dečku nudio posao na građevinim što je on odbio jer ima završen fakultet i kakvo takvo znanje nemačkog jezika.

@megizadro Story koji sam odlucila podijeliti s vama. Nisam inace bas pricala o ovome, ali zanimljivo je za podijeliti jer se mozda netko nalazi u slicnoj situaciji. Ako vas zanima Part II kliknite like 🤍 #njemacka🇩🇪 #njemackatiktok #germany #balkanciunjemackoj #storytime #cleantok #cleaningtiktok #ciscenje #berlin #balkanfyp #fyp #foryou ♬ Aesthetic - Tollan Kim

"Meni je ponudio da konobarišem na crno u nekom pabu za šest evra po satu, iako je minimalna satnica deset po satu. Konobarisanje je super posao, ali nisam došla ovde da radim na crno u nekoj rupetini ispod minimalca gde dolaze lokalni pijanci. Nakon mesec dana smo oboje našli poslove i plaćali smo mu pola stanarine, iako je rekao dan išta ne treba da plaćamo. Na kraju nam je iza leđa pričao da smo ga uvredili s tim iznosom jer je premalo. To smo saznali nakon nekoliko meseci. Ništa nam nije pomogao, bio je užasno neuredan. Noću je urinirao na balkonu, na primer, što je užasno smrdelo", kazala je ona.

Pravi teror je usledio kada je došla njegova ćerka u posetu.

"Ona nam je dala ugovor da moramo da plaćamo ceo iznos stanarine iako smo bili u sobi od deset kvadrata i dala nam je rok od dva dana da njenom tati platimo na ruke ili da izađemo iz stana", ispričala je devojka iz Hrvatske svoje iskustvo sa snalaženjem u Nemačkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • SRB

    24. april 2023 | 11:25

    Iz iskustva, problem je 50:50, oni koji odu kod nekog ocekuju previse a vecina ovih drugih ne mogu ni sebi pomoci..

  • zoki

    24. april 2023 | 10:00

    A ma vi hteli fotelje. Da Sté za fotelje i da Sté potkovani znanjem . Našli bi ste posao i kod vas .

  • Mirko

    24. april 2023 | 11:26

    Svi misle odem napolje, dignem sve 4 u vis a tamo me sve čeka, bogat život bez rada i problema. Eto sad ste videli kako je u tudjini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA