Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan poznati Srbin na krunisanju kralja Čarlsa: Bio je među odabranima u Vestminsterskoj opatiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se vidi na fotografijama, srpski par imao je počasno mesto među članovima drugih kraljevskih porodica

  • 4
KRALjEVSKI PAR SRBIJE NA KRUNISANjU KRALjA ČARLSA III, Princ Aleksandar i princeza Katarina Printskrin: Youtube/The Royal Family

Oko 2.000 zvanica imalo je čast da bude u Vestminsterskoj opatiji i prisustvuje krunisanju kralja Čarlsa. Među njima bio je i srpski kraljevski par.

Nj.K.V. prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina prisustvovali su u Londonu krunisanju kralja Čarlsa i kraljice Kamile, koje je održano u subotu 6. maja, u Vestminsterskoj opatiji.

Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina snimljeni su kako ulaze u opatiju, a kamera ih je uhvatila i tokom same ceremonije krunisanja.

Kako se vidi na fotografijama, srpski kraljevski par imao je počasno mesto među članovima drugih kraljevskih porodica.

"Krunisanje mog ujaka, Kralja Čarlsa III, bio je veoma važan događaj, zaista impresivna verska ceremonija i bili smo dirnuti i počastvovani što su nas zamolili da prisustvujemo. Ipak, nemoguće je bilo izbeći da naše misli i emocije ne budu sa žrtvama strašnih tragedija koje su se dogodile u Srbiji, i njihovim bližnjima, što se duboko urezalo u srca svih nas. Tuga za izgubljenim životima će trajati večno, Srbija se nikada neće u potpunosti oporaviti od tih užasnih događaja. Molimo se Gospodu za pokoj duša preminulih i utehu njihovim porodicama. Članovi kraljevskih porodica i drugi svetski lideri koje smo sreli izrazili su nam iskreno saučešće i zamolili nas da ga prenesemo narodu Srbije", rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Dan ranije, u petak 5. maja, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina prisustvovali su formalnom prijemu za kraljevske porodice i šefove država koji su kralj i kraljica priredili u Bakingemskoj palati.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako su ljudi pozdravili kralja Čarlsa: Vrisak i uzbuđenje kad je prošla njihova kočija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vojo

    8. maj 2023 | 17:32

    Мижда је ваш краљ, мој није. Мој краљ би морао макар да зна српски језик!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA