Vreme čitanja: oko 2 min.

Tiktokerka kupila polovnu kožnu jaknu: S njom dobila i predmete starog vlasnika, "kao vremenska kapsula"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Još uvek ne mogu da verujem šta je u mojim rukama", navodi Maja Somer

  • 0
Devojka, srebrna suknja, crna kozna jakna, rucni sat, moda na ulici Foto: Shutterstock

Tiktokerka Maja Somer na svom profilu je podelila priču o neobičnom otkriću koje je pronašla u kožnoj jakni kupljenoj u jednoj prodavnici polovne robe.

- Još uvek ne mogu da verujem šta je u mojim rukama. Pronašla sam ovu kožnu jaknu u prodavnici polovne robe. Savršeno mi je pristajala pa sam je kupila i odnela kući - rekla je.

Kad je stigla kući, pregledala je jaknu i otkrila da je džep pun stvari. Izvadila je malu, staru beležnicu prepunu pisama, piše Index.

- Na prvoj stranici ovog malog dnevnika pisalo je: 'četvrtak, 11. novembar 1971'", ispričala je i zatim otkrila dirljivu ljubavnu tajnu.

"Prošlo je sedam dana, a Dajana me nije nazvala niti mi pisala", napisao je nepoznat čovek, koji je u sledećem zapisu ostavio tužnu poruku: "Danas bi bila naša deveta godišnjica i 10 godina otkako smo zajedno. Sam sam se napio", prenosi B92.

Dnevnik nesrećne ljubavi

Dok je prelistavala dnevnik jedne nesrećne ljubavi, u ranijim je zapisima otkrila detalje poslednjih dana koje je par proveo zajedno.

"Dajana i ja smo vodili ljubav jutros. Odveo sam je na doručak, a zatim na posao. Nisam znao da će to biti poslednji put da je vidim", pisalo je.

- Mogla sam da osetim slomljeno srce sahranjeno u ovoj jakni - ispričala je Maja, a zatim otkrila kako je jakna sadržala mnoštvo neobičnih predmeta.

U jednom je džepu pronašla tri srebrna dolara iz 1921, a u drugom bočicu kanadskog viskija iz 1966. Na zadnjoj strani jakne otkrila je veliki džep u kojem je bio skriven rokovnik s istim zapisima kao iz beležnice, postavljenim u kalendar.

"Možda se Dajana vrati pre nego što završim knjigu"

"Prvi put u 10 godina nisam sa Dajanom u ovo doba godine", jedan je od tužnih zapisa, dok je onaj iz 1. januara 1972. sadržao samo jednu reč: "Zašto?"

"Nadam se da nikad neću završiti ovu knjigu. Možda će se Dajana vratiti pre nego što je završim", pisalo je.

Maja je u video-materijalu koji je pregledan 4,6 miliona puta otkrila kako ju je ovo neobično otkriće zaista dirnulo.

- San mi je da saznam istoriju ovog odevnog predmeta. To je poput vremenske kapsule iz 1971. s tako dirljivim dnevničkim zapisima prethodnog vlasnika - rekla je.

@thinklessaboutmen This might be the most special artifact I’ve ever thrifted. #1970s #1960s #timecapsule #vintage #heartbreak ♬ A Day in My Life - Soft boy

(Telegraf.rs)

Video: Na Zlatiboru počeo Hard Enduro moto spektakl, učestvuje više od 300 takmičara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA