Vreme čitanja: oko 2 min.

Srceparajući snimak magarice čije mladunče je ukradeno sa farme: Samo riče i plače, ne može da se smiri

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ponuđena je nagrada od 10.000 funti za siguran povratak magarenceta.

  • 2
Svetski dan magaraca Foto: Pixabay

Izbezumljena magarica plakala je za svojim novorođenim magarencetom nakon što je ukradeno sa farme.

Bejbi Mun je u ponedeljak surovo oteta sa polja na farmi "Miller's Ark" u Hempširu - i sada se nudi nagrada od 10.000 funti za njen siguran povratak, javlja "Daily Mail".

Nacionalna kampanja izazvala je negodovanje širom zemlje, a ljubitelji životinja pozivaju da se dvomesečno magarence ponovo spoji sa svojom majkom Astrom.

Vlasnica farme Elizabet Miler rekla je da je shvatila da je Bejbi Mun nestao kada je uveče otišla da vrati sve magarice i njihovu mladunčad sa polja.

Elizabet je ozbiljno zabrinuta da preslatko ždrebe možda neće biti dovoljno snažno da preživi bez svoje majke, kao i zbog same Astre, koja ne može da podnese nestanak sv oje bebe.

Ona je za ITV rekla: "Astra je bila potpuno devastirana, samo je pod stresom, korača uz i niz ogradu, riče. Ona ne zna šta da radi sa sobom jer su svi njeni prirodni instinkti da pronađe ždrebe."

Elizabet je dodala da je jadna magarica toliko izbezumljena da je jedva jela od incidenta, ali su sada uloženi svi napori da se ponovo spoji sa svojim mladunčetom.

Ona je takođe sugerisala da je, uz prisustvo nepoznatih osoba na farmi, magarence moglo biti odvučeno dok je osoblje brinulo o posetiocima.

Rekla je: "Smatramo da je možda podignuta preko ograde i odvedena. Oni su veoma mali i veoma su druželjubivi, tako da mislimo da se to dogodilo."

Objavljen je i oglas na Fejsbuku u kom se traži pomoć pri pronalaženju magarenceta.

Poslednjih godina krađe životinja dostigle su sedmogodišnji maksimum, s ekvivalentom od osam pasa koji se ukradu svakog dana.

Samo u 2021. godini 2.760 pasa je oteto od svojih vlasnika, a broj srčanih krađa porastao je za 16 odsto od 2015, prema novim podacima.

Najverovatnije rase koje su na meti su francuski buldozi, zatim Džek Rasel terijeri i drugi mali psi kao što su čivave i mopsi.

Restrikcije zbog koronavirusa u poslednjih nekoliko godina dovele su do buma na tržištu štenaca, sa 3,8 miliona ljudi koji su dobili psa tokom pandemije.

Potražnja je dovela do povećanja cena pasa, pa francuski buldozi sa pedigreom koštaju više od 3000 funti, što ih čini unosnom metom za kriminalce.

London je bio najteže pogođeno područje sa 422 incidenta prijavljena policiji prestonice, a zatim slede Zapadni Jorkšir i Kent.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako voli spašeno magare: Uzeo ga u naručje pa mu zapevao, a ono ga doslovno zagrlilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA