Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobri Samarićanin: Zaustavio pljačku zagrljajem i toplim ljudskim rečima

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bilo mi je suđeno da budem ovde", zaključio je Majkl Armus Stariji.

  • 0
ruke zagrljaj muškarac Foto: Shutterstock

Majkl Armus Stariji otišao je u banku i deponovao ček u ponedeljak kada je, kako je saopštila policija, 42-godišnji Eduardo Plasensija predao poruku blagajnici, tražeći od nje novac uz tvrdnju da ima eksploziv.

Armus je rekao da je prepoznao osumnjičenog kao bivšeg komšiju i prijatelja svoje ćerke i odmah znao šta treba da uradi. Rekao je da je čuo iritaciju i depresiju u njegovom glasu.

"Pa, samo sam mu prišao, i pitao sam ga, rekao sam šta nije u redu?... Nemaš posao?", rekao je Armus. "Rekao je, 'Nema ništa u ovom gradu za mene. Ništa u ovom gradu za mene. Samo želim da idem u zatvor'."

Kako je objasnio hrabri 69-godišnjak, pokušao je da uteši osumnjičenog i predložio mu je da izađu napolje. Na kraju, situacija se završila zagrljajem.

"Izveo sam ga napolje i zagrlio čoveka ovde na vratima", rekao je Armus. "Počeo je da plače."

Policajci su stigli na lice mesta ubrzo nakon tog gesta i uhapsili Plasensiju zbog pokušaja pljačke. Plasensija nije bio naoružan, saopštila je policija.

U izjavi za "ABC News", policija je pohvalila Armusa i nazvala ga "dobrim Samarićaninom koji je preneo pravu poruku koja je napravila razliku".

Armus je rekao da veruje da ga je sudbina tog dana dovela u banku.

"Bilo mi je suđeno da budem ovde", zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA